29 / 03 / 2024

Ovit Tüneli'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Ovit Tüneli'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid döneminde başlanan ve 2018'in "en uzun" çılgın projesi olan Ovit Tüneli’nin yüzde 97’si tamamlandı.



 

2018'in "en uzun" çılgın projesi olan Ovit Tüneli'nde sona gelindi. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise en uzun 2'nci tüneli olacak Ovit tüneli'nin yüzde 97'si tamamlandı. Tünelin yılın ikinci yarısında açılacağını söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İlk olarak Sultan 2. Abdülhamid döneminde projelendirmesi yapılan bu tünel sadece Rize'yi Erzurum'a bağlamakla kalmayacak Karadeniz Limanları'nı da Doğu ve Güneydoğu üzerinden Akdeniz ve Ortadoğu'ya bağlayacak" diye konuştu. Bakan Arslan, yaptığı açıklamada, çılgın tünel projeleri Ovit ve Cankurtaran hakkında son bilgileri paylaştı.

OVİT DAĞI GEÇİDİ 5 AY TRAFİĞE KAPALI KALIYOR

Rize'nin iç bölgelerle ulaşımının ancak sarp dağların aşılmasıyla mümkün olabildiğini belirten Bakan Arslan, "Bu yollardan Rize'yi Erzurum'a bağlayan İkizdere-İspir Yolu; Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'ya ulaşımda başlangıç noktasını teşkil ediyor. Bu kesimin yol standardını yükseltmek ve özellikle kış mevsimlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle 5 ay trafiğe kapanan Ovit Dağı Geçidi'nin trafiğe açık kalması başta Rize ve Erzurum olmak üzere bölge şehirleri için çok önemlidir" dedi.

CANKURTARAN TÜNELİ'NDE AÇILIŞ ŞUBAT SONU

Cankurtaran Tüneli'nin de öneminin büyük olduğunu söyleyen Bakan Arslan, bunun sadece 7 kilometrelik bir tünel olmadığını, aynı zamanda Artvin'in nefes borusunu da açacağını belirtti. Her kış aylarca kapalı kalan yolun tünelle açılacağını ve sadece Artvin'i değil, Doğu Karadeniz'i Ortadoğu ve Orta Anadolu'ya bağlayacağını da belirten Arslan konuyla ilgili olarak, "Bu tünelde de kazı ve destekleme çalışmaları tamamlandı. Tünelle birlikte söz konusu bağlantı yolu ve viyadük köprü imalatlarını bitirerek şubat sonunda trafiğe açmayı planlıyoruz" dedi.


Geri Dön