29 / 03 / 2024

Ilgaz Dağı Tüneli'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Ilgaz Dağı Tüneli'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle tünel çalışmalarını inceledi, İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak Ilgaz Dağı Tüneli'nin yüzde 70'inin tamamlandığı bildirildi.



İç  Anadolu 'yu Karadeniz'e bağlayacak Ilgaz Dağı Tüneli'nin yüzde 70'inin tamamlandığı bildirildi.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle tünel çalışmalarını inceledi, ilgililerden bilgi aldı. Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapımına 2012'de başlanan tünelin yüzde 70'inin tamamlandığını söyledi. Çalışmalar sırasında kireç taşı ağırlıklı bölgeye ulaşıldığını, bunun daha hızlı kazı yapabilme imkanı sunacağını belirten Günaydın, "Kazasız belasız bir şekilde çalışmalar daha da hızlanır İnşallah. Çalışanlarımızın iş güvenliği bizim için önemli. Tünelimiz tamamlandığı zaman  Ankara  güzergahındaki yolda yarım saatlik bir kısalma olacak" diye konuştu. 

Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar da tünelde 5 bin 391 metrelik sol tüp ile 5 bin 370 metrelik sağ tüpün olacağına işaret ederek "İşin sözleşmeye göre bitim tarihi 16 Ocak 2016, ama projemizin zemin şartlarına bağlı olarak nisan 2016'ya kalma durumu da söz konusu. Bugüne kadar sol tüpte 3 bin 760 metre, sağ tüpte de 3 bin 820 metre olmak üzere toplamda 7 bin 580 metrenin kazısı ve desteklemesi yapıldı" ifadelerini kullandı.

Uyar, proje tamamlandığında 572 milyon lira tutarında yatırımın gerçekleştirilmiş olacağını kaydetti. 


Radikal


Geri Dön