19 / 04 / 2024

Ordu Çikolata Park Projesi'nin yüzde 80'i bitti!

Ordu Çikolata Park Projesi'nin yüzde 80'i bitti!

Ordu-Giresun Havalimanı'nın yakınında 60 dönüm alan üzerinde yapımı devam eden Çikolata Park Projesi'nin, yüzde 80'i tamamlandı. Projenin kısa sürede tamamlanarak açılması planlanıyor.



Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden Çikolata Park Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı. Sona yaklaşılan projede Ordu-Giresun Havalimanı'nın yakınında 60 dönüm alan üzerinde devam ediyor.     

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin "en tatlı" projesi olarak nitelendirilen Çikolata Park'ın yapımında sona yaklaşıldı. Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın yakınında 60 dönüm alan üzerinde bulunan projenin kısa sürede açılması planlanıyor.

Bölgenin turizm ve ekonomik yapısına önemli katkı sağlayacak projede Türkiye'nin en önemli ürünlerinden fındığın kullanıldığı çikolatanın imalat ve satış noktaları yapılıyor. Deniz kenarındaki projede, fındığın tarihini yansıtan müzenin yanı sıra seyir terası, çocuk oyun parkı ile sportif alanlar, restoran, düğün salonları ve çok amaçlı salonlar bulunuyor.

Projeyi yerinde inceleyen Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, "Bu yapıyı yılbaşına kadar hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İnşallah nisan, mayıs ayı itibarıyla hem hizmet sunumu hem de mekanların güzellikleri ortaya çıkmış olacak" açıklamasında bulundu.

Projenin, aynı zamanda ekonomik katkısının da önemli olduğunu vurgulayan Tekintaş, "Temel ürünlerinden biri fındık olan çikolatanın burada en iyi şekilde yapımını ve sunumunu sağlayacak bir alan inşa ediliyor. Diğer taraftan da asıl olan istihdamdır. İstihdam açısından da bakınca hem üretim hem satış sürecinde çok sayıda arkadaşımız çalışacak. 70'in üzerinde kişinin çalışacağı bir mekan olacak. Dolayısıyla Gülyalı'daki kardeşlerimize de teknik olarak gıda mühendisi, makine mühendisleri gibi birçok kişiye katkı sunacak. Diğer taraftan da sosyal amaçlı olduğu için bir yandan sportif faaliyetlere de katkı sunabilecek bir alana dönecek." dedi.

Kısa sürede açılması için çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Şen, "Yerli ve yabancı bütün turistlerimizi burada ağırlamaktan onur duyacağız. Çünkü havalimanının hemen yakınında olması, bir tarafında da uluslararası kara yolunun geçmesi buraya turizm yönünden gerekli katkıyı sunacağına inanıyoruz. Küçük de olsa butik otellerimiz hizmete giriyor. Yakın zamanda da bir tane açılacak. Yine bu tür talepler var. Onları da değerlendiriyoruz. İnşallah gelecekte biz hak ettiğimiz ve beklenti içinde olduğumuz turizmden gerekli katkıyı alacağız'' şeklinde konuştu.  


Geri Dön