25 / 04 / 2024

Çamlıca'da 40 yıllık TRT verici kulesi de sökülüyor!

Çamlıca'da 40 yıllık TRT verici kulesi de sökülüyor!

Küçük Çamlıca TV-Radyo kulesinin devreye alınmasından sonra görüntü kirliliğine yol açan eski antenlerin sökümünde sona yaklaşıldı. 166 metre yüksekliğindeki TRT verici kulesinde de söküm çalışmalarına geçildi.



Küçükçamlıca'da elektronik olarak hizmet vermeye başlayan Küçük Çamlıca TV-Radyo kulesiyle birlikte Çamlıca tepesinde görüntü kirliliğine neden olan onlarca antenin sökümü için çalışmalar başlamıştı. Yaklaşık 3 hafta boyunca yoğun olarak devam eden çalışmalarda aralarında biri 130 metre diğeri 150 metre olan iki dev kulenin de aralarında bulunduğu onlarca kule söküldü.

Hürriyet'te yer alan habere göre; özel olarak getirilen dev vinçler kullanılıp gerçekleşen söküm çalışmaları tamamlandı. Kaynak makineleri ile kesilip önce parçalanan ardından vinçlerle yere indirilen çelik konsüksiyon kule malzemeleri kamyonlarla bölgeden uzaklaştırdı.

40 YILLIK KULEDE SÖKÜM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bölgede devam eden çalışmalar şu anda ayakta duran 166 metre yüksekliğine sahip Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'na ait verici kule üzerinde yoğunlaştı. 1972'de inşaatına başlanan 1980 yılında tamamlanıp hizmete açılan deniz seviyesinden 268 metre yüksekliğinde bulunan kule, yeni televizyon kulesinin hizmete girmesinden sonra servis dışı kalmıştı. Kulede söküm işlemleri şu anda eskiden elektronik aletlerin durduğu katlarda haala devam ediyor. Burada devam eden söküm işlemlerinin tamamlanmasından sonra eski kulenin betonarme bölümünün yıkımı gerçekleşecek. 1980'den beri hizmet veren verici kulesi tarih sayfalarındaki yerini alacak.

Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi için geri sayım başladı!

Çamlıca Tepesi'ndeki antenlerin tamamı söküldü!


Geri Dön