18 / 04 / 2024

Silivri'de 40 yıllık binanın yıkımı başladı!

Silivri'de 40 yıllık binanın yıkımı başladı!

İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Çalışmalar sonucunda Silivri Belediyesi, 26 Eylül 2019’da Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik deprem sonrasında 40 yıllık bir binanın yıkımına başladı.



İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor. Çalışmalar kapsamında Silivri Belediyesi de, 26 Eylül 2019’da Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik deprem sonrasında 40 yıllık bir binanın yıkım çalışmalarını başlattı. Yıkım öncesi zabıta ekipleri vatandaşları uyarıp herhangi bir kaza yaşanmaması için önlemler aldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi Atatürk Caddesi’nde yer alan 6 katlı 40 yıllık binaya ağır hasarlı raporunun verilmesinden sonra yıkımı tamamlandı. Vatandaşlara yaşanabilecek herhangi bir tehlikeden uzak tutmak için ekipler uyarılar yaptı. Yıkımın gerçekleşeceği alanda bulunan 2 katlı bir bina ise tedbir amaçlı tahliye edildi. Gerekli güvenlik önlemlerin alınmasından sonra dar sokakta yer alan 6 katlı 40 yıllık binanın belediye ekipleri tarafından kontrollü olarak yıkımına başlandı. Ayrıca, yıkım öncesinde yıkılması planlanan binanın balkonunda asılı Türk Bayrağı'nı gören belediye personeli, o kata çıkarak bayrağı aldı ve katlayarak ceketin cebine koyması ise dikkatlerden kaçmadı.
 


Geri Dön