23 / 04 / 2024

Çanakkale Köprüsü 2016'da ihaleye çıkacak!

Çanakkale Köprüsü 2016'da ihaleye çıkacak!

Ulaştırma Bakanı Bilgin, terörün Doğu’ya hizmeti engellediğini söyledi. Karayollarında 57 şantiyenin bu yüzden kapalı olduğunu belirten Bakan Bilgin, bugüne kadar bölgede 227 baz istasyonunun da tahrip edildiğini açıkladı.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, terör olaylarının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine götürdükleri hizmetleri olumsuz etkilediğini söyledi. AA Editör Masası’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilgin, terör saldırılarının başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere yatırımları nasıl etkilediğinin sorulması üzerine “Şu an itibarıyla bizim karayollarında 57 şantiyemiz kapalı durumda. Demiryollarında hatlarımıza bombalar yerleştiriliyor, trenlerin geçişi aşamasında bunların patlatılması söz konusu. Fiber kablolarımız, GSM şirketlerimizin baz istasyonlarına saldırılar düzenleniyor. Örneğin bugüne kadar 227 GSM baz istasyonuna saldırı düzenlenmiş, tahrip edilmiş durumda” dedi.


BİZİM İÇİN ACI TABLO


Bakan Bilgin “Bunların hepsinin de ötesinde 10 Ekim’deki, Ankara’daki saldırıda 10 demiryolu çalışanımızı kaybettik yakınlarıyla beraber, 13 yaralımız var, onların tedavileri devam ediyor. Toplanma alanının demiryolunda olması sebebiyle orada çalışan işçilerimizden bir katılım söz konusu olmuştu. Dolayısıyla bizim için çok acı bir tabloyla karşı karşıya kaldık” diye konuştu. Yüksekova’da Selahaddin Eyyubi Havaalanı’nı 26 Mayıs’ta hizmete aldıklarını hatırlatarak bugüne kadar 23 bin 700’ün üzerinde yolcuyu taşıdıklarını anlatan Bakan Bilgin “Fakat özellikle yapım aşaması da dahil epey terör olaylarıyla karşı karşıya kaldık, çeşitli saldırılara maruz kaldı müteahhitlerimiz, iş makinalarımız. O yüzden tamamlanması da gecikmişti. 5 Ağustos’tan beridir söz konusu havaalanımıza bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle maalesef uçuşları gerçekleştiremiyoruz” dedi.


TWİTTER TEŞEKKÜRÜ


Bakan Bilgin Ankara’daki terör saldırısından önce atılan ‘Bomba Ankara’da patlayacak’ tweet’i ile ilgili bilgi paylaşımında bulunan sosyal medya şirketlerine de teşekkür etti. Sosyal medya şirketlerinin işbirliğine gitmelerinin kendilerini sevindirdiğini anlatan Bakan Bilgin “Biraz gecikmeli de olsa gerekli bilgileri aldık ve buna dayalı olarak hakikaten bu bilgiler de büyük fayda getirdi. Bu yöndeki yaklaşımın gelecekte bir başlangıç olmasını arzu ediyoruz. Beklentimiz Türkiye’de irtibat ofislerinin açılması” diye konuştu.


ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ: GEÇİŞLER MAYISTA BAŞLIYOR


bakan Bilgin, İstanbul Boğazı üzerine inşa edilen 3. köprü inşaatı ve bağlantı yollarının hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Bilgin, çalışmaların çok iyi gittiğini söyledi. Kendisinin de geçen hafta cumartesi köprüde incelemelerde bulunduğunu anlatan Bilgin “Önümüzdeki yılın mayıs ayı itibarıyla köprümüzü, bağlantılı otoyolları ile hizmete vereceğiz” dedi.


21 TABLİYE VAR


Bilgin şunları söyledi: “3. Köprü, 320 metrenin üzerindeki kule yüksekliği ile birlikte aslında dünyanın en yüksek kulesine sahip, 59 metre tabliye açıklığı, 4 şerit gidiş, 4 şerit geliş karayolu ve ortasından bir gidiş geliş demiryolu projesiyle dünyanın en geniş tabliye uzunluğuna sahip. Bu köprüde de bütün 59 tabliyenin yerleştirme işlemi var. Bu tabliyelerden 38 tanesi yerleştirilmiş durumda. Sadece 21 tabliyemiz var ama bu tabliyenin yerleştirilmesi zaman alıyor. Hava koşullarının rüzgar ve deniz dalgasının belirli bir seviyede olması lazım. Normal programımızla inşallah yıl sonu itibarıyla köprünün tabliye yerleştirme işlemleri bitecek.”


KÖRFEZ GEÇİŞİ: MARTTA TRAFİĞE AÇILIYOR


İstanbul ile  İzmir  arasındaki seyahat süresini düşürecek Körfez Geçişi Köprüsü’nde son durumun sorulması üzerine Bilgin, çalışmaların programın önünde bir hızla gerçekleştiğini söyledi. Bilgin “Köprünün kedi yolu kazasından sonra tekrar sistemler kuruldu. Ana taşıma telleri çekiliyor, bunlar da kısa süre içinde bitecek. Köprünün tabliyelerini aralık başında yerleştirmeye başlıyoruz, 35 gün sonra da tamamı bitmiş olacak. Köprüyü mart ayında trafiğe açacağı” diye konuştu.


ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ: 2016’DA İHALEYE ÇIKIYOR


Bilgin Çanakkale Köprüsü’nün uzunluğunun 3 bin 869 metre olacağını söyledi. Bu köprünün stratejik açıdan da büyük önem taşıdığını vurgulayan Bilgin, “Anadolu’nun Trakya’ya ve Avrupa’ya erişiminde İstanbul dışında bir alternatifle bağlamış olacağız. Karayolu ile ilgili kısımda projeler ve 2016’nın ilk yarısında inşallah ÇED tamamlandığında, bir de YPK’ya müracaat ettik, incelemeler devam ediyor. Yap-işlet-devret modeli ile önümüzdeki yıl ihalesini yapmayı planlıyoruz” dedi.


İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU: İKİ YIL ERKEN TAMAMLANACAK


Bakan Bilgin İstanbul-İzmir otoyolu’nun mart sonu itibarıyla İstanbul’dan Gemlik’e kadar köprü dahil kesintisiz geçilmiş olacağını belirterek “2016 sonunda Bursa’ya kadar ulaşmış olacağız ve 2018 sonu itibarıyla bütün kesimleri bitirip yolumuzu hizmete vermek için gayret gösteriyoruz. İhalede 2020 öngörülmüştü, böylece yaklaşık 2 yıl önce bu yolu tamamlayarak hizmete vermiş olacağız” dedi. Bilgin “Ankara-Niğde otoyolunu tamamladığımız zaman, Edirne’den Gaziantep’e kadar kesintisiz bir otoyol koridorunu oluşturmuş olacağız” dedi.


Star


Geri Dön