20 / 04 / 2024

Çanakkale Lapseki'de 5 katlı bina çöktü!

Çanakkale Lapseki'de 5 katlı bina çöktü!

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde 5 katlı bir bina çöktü. Enkaz altında kalan olup olmadığı bilinmiyor. Çökme olan bölgeye çok sayıda ambulans ve AFAD ekibi sevk edildi.



Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde beş katlı bir bina çöktü. İlk bilgilere göre, bir inşaat için iş makinesi hafriyat kazısı yaparken, bitişikteki binadan çatırtılar geldi. Sesler gelmesi üzerine bina sakinleri hemen tahliye edildi. Bu sırada 5 katlı apartman büyük bir gürültüyle çöktü.


Enkaz altında kalan olup olmadığı bilinmiyor. Çökme olan bölgeye çok sayıda ambulans ve AFAD ekibi sevk edildi.



Habertürk


Bu haber Yeni Asır'da şöyle yer aldı:


Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, bir inşaatın temel kazısı nedeniyle bitişiğinde hasar meydana gelen 5 katlı bina çöktü. Alınan bilgiye göre, Gazi Süleymanpaşa Mahallesi Zeren Sokağı'ndaki bir inşaatın temel kazısı sırasında yanındaki 5 katlı binada çatlak oluştu. Çatlakları fark eden ve sesler geldiğini duyan işçilerin uyarısı üzerine, bina sakinleri tahliye edildi.


İşçilerden 20 yaşındaki Emrah Cengiz, binanın boşaltılmasına yardımcı olurken ses gelen bir daireye girdiğini belirterek, "İçeriye girdim. Bir bebeğin evde olduğunu fark ettim. Kucağıma alıp çıkardım. Binada başka birini görmedim." dedi. Bina, tahliye işleminin ardından büyük bir gürültüyle çöktü. Olay yerine, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri ile çok sayıda ambulans sevk edildi. Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, inşaatın temel kazısı esnasında bitişiğindeki binanın çöktüğünü belirterek, "Bizi sevindiren durum binanın içinde vatandaşımızın olmaması. Ekiplerimiz, Çanakkale'den Lapseki'ye geldi. Binanın üzerinde, çevresinde arama ve tarama yapacaklar. Tedbiren binanın içinde birileri var mı ona bakacaklar. Büyük geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.



Yeni Asır



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde inşaat hafriyatı sırasında 5 katlı bir apartman çöktü. Binanın bir inşaat için hafriyat kazısı yapıldığı sırada meydana geldiği belirtildi.


Lapseki'de bir inşaat için hafriyat kazısı yapıldığı sırada, bitişikteki 5 katlı apartman çöktü. Çalışma sırasında işçiler apartmanın yan yattığını fark edince uyarıda bulundu. 


Hemen apartman sakinleri tahliye edildi. Aralarında bebeklerin ve çocukların da apartman sakinleri sokağa çıktı. Çok geçmeden yıkılan bina yerle bir oldu.


İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelerek güvenlik koridoru oluşturdu. Kaymakam Tahir Şahin ile Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, bilgi almak için enkaz bölgesine geldi.


Kaymakam Şahin, "İnşaat sahiplerinden aldığımız bilgiye göre içeride kimse yok. UMKE ile AFAD ekipleri geliyor. Bizi mutlu eden şu anda içeride hiçbir vatandaşımızın olmaması. Tahliyeyi UMKE ekiplerimiz yapacak. Ekiplerimiz inceleme yaptıktan sonra yıkımla alakalı daha net bilgi verilecek" dedi.




Yeni Şafak 


Geri Dön