24 / 04 / 2024

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi inşaatı sürüyor!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi inşaatı sürüyor!

İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. ve Kolin inşaat ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından 32 bin metre kare alana sahip ilahiyat Fakültesi'nin yapım çalışmaları devam ediyor..



Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde yapılacak bölgenin en büyük İlahiyat Fakültesin de çalışmalar devam ediyor. İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. ve Kolin inşaat ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından 32 bin metre kare alana sahip ilahiyat Fakültesi'nin yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 

ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Sedat Laçiner, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, Yapı İşleri Daire Başkanı Güven Ünal ile birlikte yapımı hızla devam eden İlahiyat Fakültesi inşaatında incelemelerde bulundular. 


İnşaat alanını gezen Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Şekerpınar Mevkii'nde bulunan yerleşkemiz içerisinde İlahiyat Fakültesi inşaatı tamamlanmak üzere. Bu yerleşkemizin içinde bulunan Kongre Merkezi ve Konferans Salonu inşaatının ne aşamada olduğunu incelemek üzere geldik. Burası tamamlandıktan sonra Çanakkale'nin en büyük Kongre Merkezine sahip olmuş oluyoruz. 1500 kişi kapasiteli salonumuzda işçilerimiz şu an yoğun bir şekilde çalışıyorlar ve 29 Ekim tarihine kadar yetiştirme planları var" dedi. 


Barbaros Mahallesi Şekerpınar mevkiinde yükselmeye başlayan bölgenin en büyük İlahiyat Fakültesi, toplam 32 bin metre kare alandan oluşacak ve 6 bin metrekare kapalı alanda hazırlık bölümü ve kütüphane, 6 bin metrekare dekanlık binası, 9 bin metrekare eğitim bloku, bunlardan bağımsız olarak tasarlanan 2 bin kişilik 2 bin 900 metrekare alana sahip konferans salonu ve 2 bin kişilik 4 bin metrekare cami blokları yer alacak. İlahiyat Fakültesi 2500 öğrenci ve 120 hoca kapasiteli bir bina olacak 25 bin metre karelik alanda cami hariç durumda başlanan inşaat alanına sahip İlahiyat Fakültesi Kampüsü'nde dekanlık, derslikler, hazırlık bölümü ve kütüphane yer alacak. İHA 

Boğaz Gazetesi


Geri Dön