18 / 04 / 2024

Canip Karakuş: Ankara hazine arazisi bakımından zengin

Canip Karakuş: Ankara hazine arazisi bakımından zengin

Canip Karakuş, "Ankara, hazine arazisi açısından zengin, teknoloji üssü için Ankara biçilmiş kaftan" dedi. Karakuş,"Bilişim Vadisi" projesinin Ankara'da kurulması çağrısında bulundu



Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan "Bilişim Vadisi'nin hangi ile kurulacağına ilişkin yarışın sürdüğünü hatırlatarak, "Ankara, hazine arazisi açısından zengin, teknoloji üssü için  Ankara  biçilmiş kaftan" dedi.

Karakuş, yaptığı yazılı açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan "Bilişim Vadisi" projesinin Ankara'da kurulması çağrısında bulundu.

İstanbul, Kocaeli ve Eskişehir'in de yarıştığı proje için 2 bin ila 5 bin hektar büyüklüğünde bir alana ihtiyaç duyulduğunu ve Ankara;nın Hazine arazisi açısından zengin olduğunu kaydeden Karakuş, "İstanbul;da çivi çakacak yer kalmamış, niye İstanbul?, Niye Kocaeli? Yapılan araştırmalar gerçeği ortaya koymuş. Türkiye;nin en rekabetçi ili Ankara. Ankara her haliyle bu projeyi hak ediyor" dedi.

Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Türkiye'nin Avrupa'nın bilişim üssü olacağını vurgulayan Karakuş, "Bilişim Vadisi"nin bilgi teknolojileri firmaları için üretim ve operasyon merkezi olacağını ve küçük ölçekli firmaların yurtdışına açılmalarını sağlayacağını belirtti.

Karakuş, "Bu proje sayesinde Türkiye çekim merkezi olacak. Ankara için bu projenin hayata geçirilmesini maddi manevi her şekilde destekleyeceğiz" dedi.

Projenin Ankara - Eskişehir yolunda uygun bir alanda yapılmasının en uygun proje olacağına düşünen Karakuş, vadinin Eskişehir yolu üzerindeki Polatlı'ya kurulması halinde birbirine karayolu ile 2 saat, hızlı tren ile 1 saat mesafedeki Ankara ve Eskişehir'in projeden faydalanabileceğini kaydetti.

Yarışta Polatlı'nın öne çıktığını ifade eden Karakuş üniversitelerin yoğunluğu nedeniyle bilişim vadisinin iki kentin arasına inşa edilmesinin çok akılcı olacağını ifade etti.
AA


Geri Dön