28 / 03 / 2024

Çankaya Ördekli Park yenileniyor!

Çankaya Ördekli Park yenileniyor!

Çankaya’nın önemli parklarından Maltepe Bölgesinde bulunan Ördekli Park’ta revizyon çalışmaları başladı. Baştan aşağı yenilenecek park, bölge halkına yeni haliyle hizmet verecek.




Yeni parkların yanı sıra büyük çaplı revizyon ile eski parklarını yenileyen Çankaya Belediyesi, Maltepe’de bulunan Ördekli Park’ta çalışmalara başladı.


6 bin 251 metrekare alana kurulu ve 3 bin 200 metrekare yeşil alanı bulunan park, aydınlatma direklerinden çöp kovalarına, banklarından sert zeminlerine kadar baştan aşağı yenilenecek.


KUŞLAR KUĞULU’DA MİSAFİR


İçinde barındırdığı ördek ve kuğularla bölgenin en güzel parklarından olan Ördekli Park’taki su kuşları çalışmalar tamamlanıncaya kadar Kuğulupark’a nakledildi. Bir süre Kuğulupark’ta misafir edilecek olan kuşlar, yenilenmesinin ardından Ördekli Park’taki yerini alacak.


BÖLGE HALKINI KEYİFLİ GÜNLER BEKLİYOR


Park, revizyon çalışmalarının bitmesiyle bin 604 metrekare yürüme yolu, 171 metrekare fitness alanı, basketbol sahası ve çocuk oyun grubu ile bölge halkına hizmet verecek.


Parkın asıl sakinleri olan ördek ve kuğular için hazırlanan 300 metrekarelik havuz ise büyüklüğü ve görsel güzelliğiyle dikkat çekecek. 365 metrekarelik oyun alanının içine hazırlanan ikili ve dörtlü salıncaklar, ağ tırmanma, tahterevalli ve zıp zıplar ise çocukların keyfine keyif katacak.  


Çankaya Belediyesi’nce baştan aşağı yenilenen Ördekli Park’ın, Kasım sonuna kadar tüm çalışmalarının bitirilmesi ve bölge halkının hizmetine sunulması planlanıyor.



Çankaya Belediyesi



Geri Dön