26 / 04 / 2024

Çankaya Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi hizmete açıldı!

Çankaya Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi hizmete açıldı!

Ankara Çankaya Belediyesi tarafından inşa edilen 1000 kişilik düğün ve toplantı salonu, 400 kişilik nikah salonu ile 3 bin kişinin eğitim alabileceği Çankaya Evi’nin yer aldığı Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi hizmete açıldı.



Ankara Çankaya Belediyesi, gün döneminin ilk açılışını yaptı. 1000 kişilik düğün ve toplantı salonu, 400 kişilik nikah salonu ile 3 bin kişinin eğitim alabileceği Çankaya Evi’nin yer aldığı Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi hizmete açıldı. 7’den 70’e her kesimden vatandaşın yararlanabileceği tesiste 104 eser bulunuyor.

4 bin kişilik dev tesis

ABC Gazetesi'nde yer alan habere göre, Çankaya Belediyesi 4 bin kişilik dev tesis ile  en büyük yatırım programını hayata geçirdi. Açılış töreninde konuşan Başkan Taşdelen, “Nerede kalmıştık diye başlayalım. Bizler 4,5 yıldır görevdeyiz. Bu süreçte 4 kültür merkezi yaptık ikisini açtık. En büyük eserimiz olan Atatürk Kültür Merkezi’ni hizmete açacağız. Çocuklarımıza hizmet yolunda 7’si bu dönem olmak üzere 12 kreşi Çankayalılara kazandırdık. Bu kreşlerde 1600 çocuk hizmet alıyor. Yeni dönemde 14 yeni Çankaya Evi’ni hizmete açtık. Bu tesisteki Çankaya Evi ile bu dönem 15 toplamda 28 Çankaya Evi 21. Yüzyılın Halk Evleri olarak hizmet veriyor. Kadınlarımızın ve gençlerimizin hobi kurslarından yararlandığı Çankaya Evlerinde kursiyerlerimizin sayısı 29 bine ulaştı. Yaşlılarımızın vakit geçireceği, sosyalleşeceği Bahar Evleri de Çankayamıza renk katıyor. Çankaya tarihinin en büyük yatırım programına imza attığımız bu dönemde 6 yeni pazaryeri, yüzme havuzları, buz pisti ve yeni parkları Çankayalılara kazandırdık. Belediyecilik sadece bina açmak değil belediyecilik insana dokunmaktır. Derdine derman arayan kapımızı çalsın. Belediyecilik sosyal demokratların işidir ve bunun her zaman altını çizeceğiz. Biz bu hizmetleri yaparken bir kuruş borçlanmadık. Yetkimizin dışında demeden her soruna eğildik ve Çankayalı neredeyse belediye orada dedik. Çankaya Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi diyerek ona layık olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.


Geri Dön