23 / 04 / 2024

Çankaya'da çökme riski olan binanın yıkım çalışmaları başladı! 

Çankaya'da çökme riski olan binanın yıkım çalışmaları başladı! 

Ankara Çankaya'da çökme riski bulunduğu için boşaltılan binanın yıkımı kontrollü olarak yapılıyor.



Çankaya ilçesinde çökme riski bulunduğu gerekçesiyle boşaltılan binada yıkım işlemleri başladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çankaya'nın İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta bulunan ve önündeki inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde oluşan boşluktan kaynaklı çökme riski bulunan binanın "makaslama" yöntemiyle yıkımına başlandı.

Yıkım başlamadan önce  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, alanı ziyaret etti, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Çankaya da çökme riski olan binanın yıkım çalışmaları başladı! 

Bazı vatandaşlar "Şimdiye kadar neredeydiniz?" sözleriyle tepki gösterdi. Diğer yandan Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da çalışmaların yürütüldüğü alanda incelemelerde bulundu.

Yıkılma riski bulunan binanın sakinleri ise risk nedeniyle yetkilileri uyardıklarını ancak gece yarısı binanın acil boşaltılması gerektiği belirtilerek dışarı çıkarıldıklarını anlattı.

Bakan Kurum: "Çökme nedeniyle tahliye edilen binalarda teknik incelemeler devam ediyor"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da inşaat çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması ve istinat duvarı çökmesi nedeniyle tahliye edilen binalarda teknik incelemelerin devam ettiğini bildirdi.

Çankaya da çökme riski olan binanın yıkım çalışmaları başladı! 

Kurum, sosyal medya hesabından, Ankara'nın Çankaya İlçesi İleri Mahallesi'nde yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. Olaydan etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Kurum, şunları kaydetti:

"Bölgede ilk andan itibaren bakanlıklarımız ve üniversite hocalarımızla birlikte teknik analizlerimizi titizlikle yürüttük. Hasar tespit ve yapı işleri uzmanlarımız tahliye edilen binalarda ve çevrede teknik incelemelerine devam ediyorlar. Önceliğimiz vatandaşlarımızın can güvenliği. Bakanlıklarımız ve belediyemizle birlikte gerekli bütün adımlarımızı süratle atarak vatandaşlarımızın yanında olacağız."

 

Ankara'nın Çankaya ilçesi İleri Mahallesi'nde inşaat çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması ve istinat duvarı çökmesi nedeniyle olaydan etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

— Murat KURUM (@murat_kurum) April 10, 2021

 

Çankaya'da çökme tehlikesi olan bina makaslanarak yıkılacak!


Geri Dön