25 / 04 / 2024

Ordu Ünye'de dere yatağındaki 4 katlı binanın yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de dere yatağındaki 4 katlı binanın yıkımına başlandı!

Ordu ilinin Ünye ilçesindeki dere yatağındaki binanın yıkım çalışmaları başladı. Binanın yıkımının yaklaşık bir haftada tamamlanması planlanıyor.



Ordu Ünye'de 2018'de meydana gelen selin ardından yıkım kararı alınan dere yatağındaki 4 katlı binanın yıkımı başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk, bölgeye gelerek 4 katlı binanın yıkım çalışmalarını izledi. 

Kaymakam Güney, 8 Ağustos 2018 tarihinde yaşanan sel afetinde ilçede ciddi hasar ve sıkıntılar meydana geldiğini belirtti.

Dere yataklarının daraltılmaması ve kapatılmamasının son derece önem arz ettiğini ifade eden Güney, "Dere ıslah çalışmaları Ünye'de DSİ tarafından yapılıyor. Yıkılan köprülerimiz çok kısa sürede yapıldı. Bu şekilde risk oluşturulan yapıları da yıkarak, dere yataklarımızda olası sel afetlerinde zararın önlenmesi, asgariye indirilmesi için gerekli tedbirleri alıyoruz." diye konuştu.

Güney, bu konuda vatandaşların duyarlılık göstermesi gerektiğini ifade ederek, binaların riskli alanlara yapılmaması konusunda uyarılar yaptı.

Güney, vatandaşın mal ve can güvenliği için her şeyin yapıldığını söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti; "Ülkemizde kıt olan kaynakları sağlıklı ve doğru yatırımlarla hukuk çerçevesinde isabetli bir şekilde yaptığımız zaman halkımızın güvenliği için doğru olanı yapmış oluruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlarımız, ilçemize teşriflerinde konuyu hassasiyetle takip ettiler, kaynak aktararak talimatlarını verdiler. Yerelde de Sayın Valimizin öncülüğünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz ve belediye başkanlarımız konuyu hassasiyetle takip ettiler. Bugün yıkım aşamasına geldik." 

"Yıkım çalışmaları bir hafta içerisinde tamamlanacak"

Belediye Başkanı Tavlı, sel felaketinin sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bazı bakanların kenti ziyaret ettiğini hatırlattı. 

Yıkılan 4 köprünün hızla yapılarak, tekrar halkın hizmetine sunulduğunu söyleyen Tavlı, destekleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili bakanlara teşekkür etti.

Tavlı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un bölgeyi ziyareti sırasında bu binanın risk oluşturduğunu söylemesinin ardından yapılan çalışmada yıkım kararının alındığına işaret etti ve "Yıkım kararından sonra binanın kamulaştırması tamamlandı. Bugün de binanın yıkımını gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Öztürk ise yapının, riskli bina kapsamında yıkılmasına karar verildiğine vurgu yaparak, vatandaşların dere yataklarından uzak durmasını talep etti. 

Öztürk, söz konusu yapının yıkımının bir hafta içerisinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.


Geri Dön