16 / 04 / 2024

Van'daki ağır hasarlı çok katlı binaların yıkımına başlandı!

Van'daki ağır hasarlı çok katlı binaların yıkımına başlandı!

Vandaki depremlerde ağır hasar gören çok katlı binaların yıkımına başlandı. Vanda 23 Ekim ve 9 Kasımda meydana gelen depremlerin ardından yapılan ilk kontroller sonucunda, bazı çok katlı binaların acilen yıkılması kararı verildi



Bunun ilk uygulaması İskele Caddesindeki Van Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ve Yabancılar Şubesi Müdürlükleri binalarında yapıldı.

Görevli polislerin, binalardaki eşyaların çıkarmasının ardından, iş makineleriyle yıkım işlemi başlatıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, Erciş ve köylerdeki hasar tespit çalışmaları büyük ölçüde sona ererken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde 400 uzman bugünden itibaren Vanda hasar tespit çalışması yapacak.

Depremlerde Vanda 14, Ercişte ise 86 olmak üzere toplam 100 çok katlı bina kendiliğinden yıkıldı. Ercişteki hasar tespit çalışmaları sonucuna göre ağır hasarlı olan 47 binadan 16sı yıkılarak enkazı kaldırıldı. Van merkezde ise şimdiye kadar yapılan çalışmalarda tespit edilen 63 ağır hasarlı binanın yıkımına başlandı. Kesin hasar tespit çalışmasının sonucuna göre bu rakamın artabileceği kaydedildi.

AA


Geri Dön