29 / 03 / 2024

Çankaya'da istinat duvarı kayan binalar yıkılıyor!

Çankaya'da istinat duvarı kayan binalar yıkılıyor!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde 900 kişinin evsiz kalmasına neden olan facia sonrası yıkım işlemleri devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ramazan ayının sonuna kadar yıkım işlemlerini tamamlamayı hedefliyor.



Ankara Çankaya'da 900 kişiyi evsiz bırakan istinat faciasının ardından yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sabah'ta yer alan habere göre;  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen yıkım işlemleri Ramazan ayının sonuna kadar tamamlanacak. 

Ankara'nın Çankaya İlçesi İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta geçtiğimiz ay başlanan inşaat çalışmaları esnasında üst tarafında bulunan 8 katlı Açelya apartmanın istinat duvarının bir kısmının yıkılması ve temelinde boşluk oluşmasıyla çökme tehlikesi yaratmıştı.  Yıkılma tehlikesine karşı çevrede geniş güvenlik önlemi alarak, çökme tehlikesi bulunan bina ile tedbir amaçlı bölgedeki 21 bina tahliye edilmişti.

Çankaya da istinat duvarı kayan binalar yıkılıyor!

ÇEVRE BAKANLIĞI'NIN ÇALIŞMALARI HIZLA İLERLİYOR

Çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından titizlikle yürütülüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde Ramazan Bayramı'na kadar binaların yıkılma ve enkaz kaldırma işlemleri tamamlanması amaçlanıyor. Bakanlıkça yapılan eşya yardımının dışında kiracılara bir defaya mahsus olmak üzere 2 bin 500 lira, ev sahiplerine ise anahtar teslim edilinceye kadar ilk 5 ayı peşin olmak üzere aylık 1150 lira kira yardımı süreci başlatıldı. Bugüne kadar 210 hak sahibine kira ödemesi yapıldı. 

Ek olarak içişleri Bakanlığının da  Ankara  Valiliği aracılığıyla Açelya Apartmanı'ndaki vatandaşlara 10'ar bin lira yardım yapıldı. Bölgeye yapılacak kentsel dönüşüm projesinin çalışmaları da sürerken ihmal sebebiyle istinat duvarı kayan binalar kontrollü bir şekilde tek tek yıkılıyor.

Ankara'da inşaat kazısının temeline zarar verdiği 3 katlı bina boşaltıldı!


Geri Dön