19 / 04 / 2024

Çankaya'nın yeni imar planı Koray Avcı konseriyle kutlandı!

Çankaya'nın yeni imar planı Koray Avcı konseriyle kutlandı!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 40 yıldır kronik bir sorunu olan Zafertepe Mahallesi’nin imar sorununu çözdü. Yeni imar planı Koray Avcı konseriyle kutlandı.



Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 40 yıldır kronik bir sorunu olan Zafertepe Mahallesi’nin imar sorununu çözüme kavuşturdu. Başkan Taşdelen, bölgenin çehresini değiştirecek yeni imar planını Koray Avcı konserinde yüzlerce Çankayalı ile birlikte kutladı.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; Millet İttifakı’nın  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın da katılım sağladığı etkinlik muhteşem bir havai fişek gösterisiyle başladı. Alandaki vatandaşlara seslenen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Biz halkın belediyesiyiz. Her konuda halkın yanında, halktan yanayız. Son beş yılda sadece siz Çankayalılar için gece gündüz demeden çalıştık. Şimdi de hiçbir kar, rant amacı gütmeden Zafertepe Mahallemizin imar planını tamamladık. Yıllardır çözüme kavuşması için beklenen Zafertepe’nin imar sorunu çözüldü. En kısa zamanda tüm bu bölgenin kaderi tamamen değişecek. Zafertepe, Boztepe, İncesu, Türközü, Bademlidere hak ettiği güzel günlere artık kavuşacak. Bu çalışma sosyal belediyeciliğin, halkçı belediyeciliğin en güzel örneğidir" dedi.

"365 gün 24 saat çalışmaya devam"

Çankaya’nın Atatürk’ün ilçesi olduğunu, bu nedenle göreve geldiğinden beri hız kesmede 365 gün 24 saat çalıştıklarını söyleyen Taşdelen, son 5 senede Çankaya Belediye tarihinin en büyük yatırım programını hayata geçirdiklerini belirtti.

Çankaya’nın eksikliklerini, sorunlarını tek tek çözdüklerini dile getiren Taşdelen, "Kalıcı eserlerimiz Çankaya’nın dört bir yanında. 7 yeni kreş, 14 Çankaya Evi, kültür merkezleri, öğrenci yurdu, yüzme havuzları, Çankaya Evleri, parklar olmak üzere halkın doğrudan yararlanabileceği eserler yaptık ve temellerini attık. Tüm bu projeleri, bu eserleri belediyeyi borçlandırmadan, beş kuruş kredi almadan yaptık. İlk olarak bizim dönemimizde başlayan iftar çadırları ile halk nerede ise belediye orada olacak ilkesini hayata geçirdik. Yeni bir yönetim anlayışını hayata geçireceğimizi söylemiştik. Çankaya Belediyesi olarak ‘iyi ki benim belediyem var, iyi ki Çankayalıyım’ diyebileceğiniz bir belediye oluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Bademlidere’ye yeni AOÇ

Yeni dönemde hayata geçireceği dev projeler hakkında konuşan Başkan Taşdelen, Zafertepe ve Boztepe’nin hemen üzerinde Bademlidere’den başlayan ve Kırkkonaklar’a kadar uzanan 750 bin metrekare üzerine dev bir şehir parkı inşa edeceklerini açıkladı. Yeni dönemde de Ankara’nın önemli ihtiyaçları için projeler üreteceklerini belirten Taşdelen, “Atatürk Orman Çiftliğinin (AOÇ) tamamen bitirildiği bu dönemde Bademlidere’de yer alan 750 dönüm arazi üzerinde AOÇ’yi yeniden yapacağız. Halk Kart, Sağlık Kart gibi projelerle insana dokunan işlere yenilerini ilave edip Adak ve Aşevi kuracak, kimseyi ötekileştirmeden yolumuza devam edeceğiz. Bunların yanı sıra yeni Baharevleri, Çankaya Evleri, kreşler, pazar yerleri, yepyeni parklarımızla bir beş yıl daha Çankayamıza en iyi hizmeti sunacağız” diye konuştu. 

"Çankaya’ya pozitif ayrımcılık"

Çankaya’nın 20 yıldır Büyükşehir Belediyesi'nden hak ettiği desteği almadığını söyleyen Yavaş, "Çankaya’nın Başkent’ten çok alacağı var. 31 Mart’tan sonra görevimize başladığımızda sizlere söz veriyorum Çankaya, Büyükşehir Belediyesinden hizmet anlamında bu alacaklarını fazla fazla tahsil edecek" açıklamasında bulundu. 

Konuşmaların ardından sahne alan Koray Avcı, Çankayalılara güzel ve eğlenceli bir gece yaşattı. Yaklaşık 3 saat şarkı söyleyen Koray Avcı, Çankayalılara keyif dolu anlar yaşattı.


Geri Dön