28 / 03 / 2024

Uğur Yüce: Ordu'da yeni imar planının yapılması şart!

Uğur Yüce: Ordu'da yeni imar planının yapılması şart!

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Ordu'da emlak fiyatlarında yaşanan artışın yeni imar planının yapılmamasından kaynaklandığını ve yeni bir imar planı yapılması gerektiğini söyledi.



Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Ordu'da emlak fiyatlarında yaşanan artışın yeni imar planının yapılmamasından kaynaklandığını ve yeni bir imar planı yapılması gerektiğini söyledi. Ordu-Giresun Havalimanfnın açılmasının ardından Ordu'da emlak fiyatlarında artış yaşandı. 22 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Ordu-Giresun Havalimanı Ordu ekonomisini canlandırdı. Havalimanın açılması ile birlikte yatırımcıların gözde mekanlarından biri haline gelen Ordu'da emlak fiyatları iki katına çıktı. Emlak fiyatlarında yaşanan artışı değerlendiren Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, emlak fiyatlarında havalimanının katkısının büyük olduğunu, yaşanan bu artışın en önemli sebeplerinin başında ise mevcut imar planının artan talebi karşılayamadığından kaynaklandığını belirtti. Artan arsa fiyatlarının yeni imar planı ile düşeceğini vurgulayan Yüce, buna bağlı olarak emlak piyasasının da rahatlayacağını dile getirdi. 


"YENİ İMAR PLANINA İHTİYAÇ VAR" 

Emlak fiyatlarında yaşanan artışın yeni bir imar planı ile düşebileceğini ifade eden Uğur Yüce, "Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete girmesiyle gayrimenkul sektöründe fiyat artışı yaşandı. Ordu'da geçtiğimiz dönemlerde milletvekili sayımız 7 idi ancak emlak fiyatları normal seyrediyordu. Ancak günümüzde yapılan yatırımlar, havalimanı, çevre yolu, Fatsa-Ordu karayolunun açılması gibi hususlar emlak fiyatlarını her geçen gün arttırdı. Buna bağlı olarak inşaat sektörü gelişti ancak yeni imar planının olmayışı ve yaşanan arsa sıkıntısı emlak fiyatlarını 2-3'e katladı. Havalimanı açılışından bu güne yolcu sayısı 135 binleri buldu yeni karayolları çevre yolları şehri ulaşımı yakınlaştırdığı için, ilimize olan ilgiyi çoğalttı ve mevcut şehir imar planı bu yoğunluğa yetersiz kaldı. Bu nedenle şehrimizde yeni şehir imar planına ihtiyaç vardır. Yeni imar planı yapılması durumunda arsa sıkıntısı yaşanmayacaktır ve emlak fiyatları buna bağlı olarak azalacaktır" dedi.


Mir Kuzey



Geri Dön