26 / 04 / 2024

Çankırı'da 77 milyon liralık projelerin toplu açılış töreni gerçekleşti!

Çankırı'da 77 milyon liralık projelerin toplu açılış töreni gerçekleşti!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı'da 77 milyon yatırım bedelli 15 tesisin temelini atmaya geldiklerini ayrıca yöreye 77 milyon yatırım bedelli 18 yatırım daha yapacaklarını dile getirdi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini belirterek, "Birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz ve Türkiye'yi 21. asırda dünyanın küresel gücü yapacağız." dedi.


Bakanlıkça Çankırı'da gerçekleştirilecek çeşitli yatırımların temel atma ve açılışı dolayısıyla belediye yanındaki alanda tören düzenlendi. 


Çankırı'ya 77 milyon yatırım bedelli 15 tesisin temelini atmaya geldiklerini ayrıca yöreye 77 milyon yatırım bedelli 18 yatırım daha yapacaklarını müjdeleyen Eroğlu, bunların hasretle beklenen yatırımlar olduğunu ve en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.


Bakanlık olarak çok çalıştıklarını ve zamanla yarıştıklarını vurgulayan Eroğlu, bugüne kadar 3 bin 107 tesisin milletin hizmetine sunulduğunu, bunlardan 320'sinin baraj olduğuna dikkati çekti. Göreve geldiğinde 76 şehirde içme suyu sıkıntısı yaşandığını belirten Eroğlu, "Tüm şehirlere su getirdik. Çünkü su medeniyettir. İstanbul'da çok Çankırılı var. Onlara 'Sizin, 2071 yılına kadar, Malazgirt Zaferi'nin 1000'inci yıl dönümüne kadar İstanbul'un suyu hazır' diye söyleyin." dedi.


Çankırı'da doğa ve yayla turizminin geliştirilmesi için master planı hazırladıklarını bildiren Eroğlu, "Burayı merkez yapacağız. İnşallah buraya çok sayıda yerli ve yabancı turist gelecek. Ilgaz'da bir çalışmamız var. Ilgaz'ı Davos'tan daha meşhur hale getireceğiz. Çok daha meşhur olacak. Davos ne ki, bizimki dünyanın cenneti. Hatta 'Dünyada cenneti görmek istiyorsan gel Çankırı'ya, gel Ilgaz'a' diyeceğiz." ifadelerini kullandı.   


- Yatırım gecikirse ceza olarak okul yapacaklar 


Eroğlu, konuşmasının ardından Vali Vahdetin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile tesislerin temel atma ve açılış törenlerini gerçekleştirdi. 


Yatırımların ihalesini kazanan firmaların yöneticilerini de platforma çağıran Bakan Eroğlu, yatırımların sözleşmelerde yer alan bitiş sürelerinde tamamlanmaması durumunda her yatırım için Çankırı'ya 8 derslikli okul yapılması konusunda yüklenici firmaların yöneticileriyle sözleşme imzaladı. 


Bu arada tören sırasında ailesini kaybeden 4 yaşındaki Emre isimli bir çocuk, bir vatandaş tarafından platforma çıkarıldı. Çocuğu yanına çağıran Veysel Eroğlu, espirili bir şekilde "Bu evladımız annesini kaybetmiş, eğer bulamazsa Ankara'ya götüreceğiz" diye seslendi.


Bir süre Belediye Başkanı İrfan Dinç'in kucağında bekleyen çocuk, daha sonra ailesinin bulunması için zabıta ekiplerine teslim edildi.


Törenin ardından Orman Genel Müdürlüğünce vatandaşlara badem, dut başta olmak üzere çeşitli fidanların dağıtımı yapıldı. 


AA




Bu haber Habertürk'te şöyle yer aldı:


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli yatırımların açılış ve temel atma törenine katılmak için Çankırı'ya geldi.


Belediye meydanında düzenlenen açılışta konuşan Eroğlu, Bakanlığa bağlı kuruluşlarca tamamlanan 77 milyon lira yatırım bedelli 15 tesisin temelini atmak ve açılışını gerçekleştirmek için Çankırı'ya geldiklerini ifade ederek, kentte 77 milyon lira yatırım bedeline sahip 18 müjdeyi açıkladı.

Bakanlığın gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Eroğlu, Türkiye'nin son 12 yılda her alanda büyüdüğü ve geliştiğini, bakanlık olarak gerçekleştirdikleri yatırımla ülkenin kalkınmasına katkı yaptıklarını vurguladı.

DSİ Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde İstanbul'daki adalara denizin altında su götürdüklerini hatırlatan Eroğlu, "O dönem Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı olan Çankırılı Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya hocamın fikirleri doğrultusunda bu işi başarmıştık. Sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de denizin 250 metre altında içme suyu götürdük. Kıbrıs'a su götürdük ama başımıza iş açtık. Şimdi ismini duymadığım Afrika'daki bazı adalar da bizden su istiyor" diye konuştu.

DSİ tarafından inşa edilecek Şabanözü Kutluşlar Barajı, Korgun Karatekin Barajı, Korgun Yolkaya Barajı, OrtaKalfat Göleti Sulaması, Yukarıöz Göleti Sulaması, Güldürcek Barajı Havzası Atıksu Tesisi ile 3 taşkın koruma tesisi, DKMP tarafından yapılacak kadın çayırı Tabiat Parkı idare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi ve 7 orman köşkünün temelini atan Bakan Eroğlu, DSİ tarafından inşa edilen Eldivan Ekinne Göleti Sulaması ve 2 taşkın koruma tesisini hizmete açtı.

Çankırı'ya 15 bin dut ağacı

Eroğlu, Çankırı'ya 15 bin dut ağacı sözü verirken, çeşitli ağaçlandırma ve ormancılık projelerini anlattı.

"Çankırı, Ankara'nın mesire alanı olacak" diyen Bakan Eroğlu, Çankırı'ya Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun ayrı bir önem gösterdiğini kaydetti.

Programda konuşan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da Şırnak'ta terör örgütüne yönelik operasyonda Astubay Kıdemli Çavuş Serdal Candan Uyanık'ın şehit düştüğünü hatırlattı. Terör örgütlerinin amacına ulaşamayacağını ifade eden Özcan, "Sizden isteğim bu kahpeleri unutmamanızdır" dedi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de Çankırı'ya en çok yatırım yapan bakanlığın Orman ve Su İşleri Bakanlığı olduğunu hatırlatarak, Bakan Eroğlu'na Çankırılılar adına teşekkür etti. Program sonunda müteahhitlerle sözleşme imzalandı, temsili açılışlar yapıldı. Törene Orman ve Su İşleri Bakanlığı bürokratları ile milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammed Emin Akbaşoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Habertürk




Geri Dön