19 / 04 / 2024

Çankırı'ya 1000 kişilik öğrenci yurdu yapılacak!

Çankırı'ya 1000 kişilik öğrenci yurdu yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Çankırı’ya yapılan 1000 öğrenci kapasiteli yurdun yapımı tamamlanarak Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.



Toplam 33 bin metrekare kapalı alana sahip yurt inşaatının 15 milyon 243 bin liraya mal olduğunu açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “1000 öğrenciye hizmet verecek yurt kampüsünde 8 katlı 3 adet yurt bloğu, 3 katlı 1 adet sosyal tesis bloğu, 1 adet danışma binası, 1 adet teshin merkezi ve 1 adet sarnıç bulunuyor.” dedi.


Güllüce, “Yurt blokları 3 bloktan ve bodrum + zemin + 7 kattan oluşuyor, 3 bloktaki öğrenci sayısı 1000 kişi olup, her blokta tek kişilik, 1 kişilik engelli ve 3’er kişilik öğrenci odası bulunuyor. Yurt blokları, sosyal tesis ve kampüs alanı engelli öğrencilerin de bulunacağı düşünülerek TS 9111’e uygun tasarlandı. Ayrıca odaların içinde buzdolabı, çalışma masası, komodin ve kişisel eşya dolabı mevcut. İlaveten yüksek lisans ve doktora öğrencilerine tek kişilik odalar tahsis ediliyor. Yurdun öğrencilerine sağladığı olanaklar arasında kuaför, yemekhane, kantin, kırtasiye, terzi, ücretsiz çamaşırhane, sınırsız internet, fitness salonu da bulunuyor” diye konuştu.


İdari Bina, değişken debili soğutucu akışkan klima sistemi (VRV-VRF) tarafından soğutulup ısıtılıyor. Yurt blokları içerisindeki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık sular (gri su), çeşitli arıtma sistemlerinden geçirilerek tuvalet rezervuarlarında kullanılıyor.


Isıtma tesisatında ısı geri kazanımı sağlama amaçlı ekonomizerler kullanılıyor.


Mevcut bloklarda yangın söndürme sistemi olarak sprinkler sistemi ve yangın dolabı kullanılıyor, kampüs alanında ise hidrant sistemi bulunuyor. Tüm tesiste ısı yalıtımı yapılarak, mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan cihazlar (dolaşım pompaları, brülörler vb.) enerji verimliliğini sağlayacak ve otomatik kontrol sistemine bağlı olarak çalışacak şekilde tasarlandı.


Tüm alanlar için yönetmelik ve şartnameler gereği istenilen yangın algılama, genel anons ve ses sistemi, CCTV sistemi, kablo tavası, telefon, TV, data sistemleri de bulunuyor.


 

TOKİ Haber


Geri Dön