24 / 04 / 2024

Canpa Şirketler Grubu Mutlu Ofis sloganıyla projeler hazırlıyor!

Canpa Şirketler Grubu Mutlu Ofis sloganıyla projeler hazırlıyor!

İş yaşamında tüm geleneksel alışkanlıkları değiştiren ve yerleşik kalıpları yıkan Y kuşağı, inşaat şirketleri bu talepleri dikkate alarak 'Mutlu Ofis' sloganıyla büyük projeler hazırlıyor.



İş yaşamında tüm geleneksel alışkanlıkları değiştiren ve yerleşik kalıpları yıkan Y kuşağı, 'özgür ve esnek' ofislerde işi, sosyal hayatı ve sporu bir arada yürütmek istiyor. İnşaat şirketleri bu talepleri dikkate alarak 'Mutlu Ofis' sloganıyla büyük projeler hazırlıyor. 


Mutlu Ofis konseptini Regnum Sky Tower'da uygulayan Canpa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat özcan, çalışanların performansını ve iş verimini artırmanın yolunun, özgür ve eğlenceli ofislerden geçtiğini söyledi. 


Öncelikle sizi tanıyalım. Murat Özcan kimdir? 

1982 yılında doğdum. TED  Ankara  Koleji'nden sonra Bilgisayar Mühendisliği için İstanbul'a gittim. Sonra İspanya'da ekonomi mastırı yaptım. îlk işime Londra'da başladım, iki yıl orada kaldım. Daha sonra aile şirketine döndüm. 2007 yılından beri de aile şirketimiz olan Canpa'da çeşitli pozisyonlarda görev alıyorum. 


Genç biri olarak iş dünyasında farklı alanlarda yer almak sizi yormuyor mu? 

Kendime vakit ayırma konusunda iyi olduğumu düşünüyorum. Bizim jenerasyonun görevi birkaç kolda devam eden şirketlerin başında durarak, işleri yönetebilecek kişileri keşfedip, onların yolundan çekilme cesaretini göstermek... Babalar genelde tırnaklarıyla kazıyarak şirketleri iyi yerlere getirmiş. 

Onlarda 'Kasadan ayrılırsan her şey ters gider' düşüncesi var. Doğru yeteneği bulduğumda onu uygun pozisyonda değerlendiriyorum. Tepesinde durursan bu adam zaten bocalıyor ve kendi potansiyelini ortaya koyamıyor. 


Projelerinizde, "Mutlu ofis'' konseptiyle yola çıktığınızı belirtiniz. Nedir mutlu ofis? 

Mutlu ofis, çalışan mutluluğunu ön planda tutan, iş dışında da her türlü sosyal yaşam olanağım çalışana sunan, işi daha keyifli ve prestijli hale getiren bir konsept. ABD'nin ve Avrupa'nın önemli kentlerindeki "Mutlu Ofis" konseptini biz de Ankara'da hayata geçirelim istedik. 

Ofisin sıkıcı bir yer olduğu anlayışını reddederek; eğlenceli, yaratıcı, ilham verici bir yaşam merkezi haline getirmek öncelikli amacımız oldu. Projeyi oluştururken iş dünyasına, "Ofisinize her şeyi koyabilecek olsanız ne koyardınız?" diye sorduk. 'SPA, mini golf, play station' diyen oldu. Sinema, fitness, teras, barbekü, bahçe istediler. "Kuaför, market olursa dışarı çıkmaya gerek kalmaz" dediler. Hepsini dikkate alarak konsepti oluşturduk. 


Yeni nesil iş anlayışı ve kazandıracakları hakkında neler söylersiniz? 

Yeni nesil yönetim anlayışında çalışırken eğlenmek lüks değil. İnsanlar çalışırken eğlenebilir, kendilerinden bir şeyler bulabilirlerse o zaman ruhunu geride bırakmaz. Aksi halde şirket performansları zaman içinde azalabiliyor. Çıkış noktamız ofisin stresli bir yer olmaktan çıkıp, eğlenceli bir ortam haline gelmesi... 



Habertürk Ankara


Geri Dön