26 / 04 / 2024

Cansel Turgut Yazıcı: Yaz dönemi ile inşaat sektöründe satışlar yavaşlar!

Cansel Turgut Yazıcı: Yaz dönemi ile inşaat sektöründe satışlar yavaşlar!

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, inşaat sektöründe yaz sezonuna girilmesiyle birlikte satışların yavaşlayacağını söyledi...



İnşaat sektörünün yaz dönemi olması hasebiyle durağanlığa gireceğini ve satışların bir miktar yavaşlayacağını belirten Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, "Ancak yıl sonuna doğru son 3 ayda dengelerin farklı gelişeceğini düşünüyorum. Artan faizlerin etkisinin azalacağı ve faizlerin bir step geri geleceğini düşünüyorum, firmaların projelerindeki hedeflerinin ve kampanyalarının yılın son dönemine odaklanması gerektiği kanaatindeyim" dedi. 


Hemen harekete geçin Halen kentsel dönüşümde işlerin karışık olduğunu, plan iptallerinin de piyasada tedirginlik oluşturduğuna vurgu yapan Yazıcı, "İmar kararları konusundaki olumsuzlukların kaldırılması gerekli" diye konuştu. Yatırım ve ev sahibi olma düşüncesi olanları hemen harekete geçmelerinin uygun olacağını belirten Yazıcı, "Nakit para ile evsahibi olmak isteyenlerin iyi pazarlık şansı yakalayacağı bir dönem. 

Faizlerin yukarı gideceği varsayımı ile ya hemen yatırım yapmalı ya da bekleyip ekimden sonra alıma geçmeli" dedi. 


Sözcü Gazetesi


Geri Dön