24 / 04 / 2024

inşaat sektörü satış rakamları

inşaat sektörü satış rakamları

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, inşaat sektöründe yaz sezonuna girilmesiyle birlikte satışların yavaşlayacağını söyledi...

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

S-P Global/CIPS tarafından açıklanan son dakika verilerine göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyelerine geriledi.

İnşaat sektörünü neler bekliyor? Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği Başkanı Caner Tan, inşaat sektöründeki son durum ile kiralık ve satılık konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte Caner Tan'ın o açıklamaları...

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

İngiltere'de inşaat sektörü PMI Aralık'ta 54,3’e geriledi!

İngiltere’de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Aralık'ta tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 varyantı Omicron endişesiyle 54,3’e geriledi.

İngiltere inşaat sektörü Nisan ayında geriledi!

Merakla beklenen İngiltere inşaat sektörü satın alma yöneticileri endeksi verilerine göre İngiltere'de inşaat sektörü Nisan 2021'de 8,4 puanlık bir artış gösterdi ve 61,7 puana çıktı.

İngiltere'de inşaat sektörü Mart'ta hareketlendi!

İngiltere'de inşaat PMI Mart ayında 8,4 puan yükselişle 61,7 puana ulaştı. inşaat sektörü satın alma yöneticileri endeksine göre; endeks, Mart'ta, Şubat'taki 53,3 puandan, 54,6 puanlık beklentiyi geride bırakarak, 61,7 puana çıktı.

İnşaat sektörü pandemide dijitalleşti konut satışları yüzde 11 arttı!

TÜİK verilerini derleyen proje veri ve talep bankası YapıRadarcom tarafından yapılan açıklamaya göre inşaat sektöründeki dijitalleşmenin de katkısıyla 2020'de konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı.

İngiltere’de inşaat sektörü aralıkta hız kesti!

İngiltere’de inşaat sektörü satın alım yöneticileri endeksi (PMI) geçen yılın aralık ayında 54,6 seviyesine düştü.

İnşaat sektörü yatırımları tam gaz!

Geçen sene daralma yaşanan inşaat sektörü bu yıl tam gaz yatırımlara başladı. Yeni yatırım iştahının artması yan malzemeleri üreten sektörleri de canlandırdı. Çimentodan demire, seramikten bataryaya tüm alt sektörlerde satışlar yükseldi. 

Moskova'da inşaat sektörü zirveden düşüyor mu?

Moskova’da inşaat sektöründe satış hacmi Ocak-Ekim 2020 döneminde, geçen senenin ilk 10 ayına göre yüzde 16,8 arttı ve 540 milyar rubleye (7 milyar dolar) ulaştı. Başkentte 2020’nin ilk 10 ayında 40 bin 194 konut satıldı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,2 fazla. 

Fatih Erdoğan: İnşaat sektörüne sahip çıkılmalı!

Ankara'da hayata geçirilen Merkez Ankara projesindeki ofisler bugün gerçekleştirilen toplantıyla satışa sunuldu. Yapılan toplantıda konuşan Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yaptığı açıklamada inşaat sektörüne sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

İnşaat sektöründe ezber bozuldu!

ANT Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Kovid-19 ile hayatımıza giren 'yeni normal' kavramıyla birlikte her sektörde olduğu gibi inşaat sektöründe de ezberlerin bozulduğuna dikkat çekti. Okay, "Faiz indirimi hem sektöre hem de konut satın almayı planlayanlara can suyu oldu" dedi.

Yapı Fuarı-Turkeybuild'den canlı yayında inşaat sektörü buluşmaları!

Güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş, ortaklık ve satın alma fırsatları yaratmayı amaçlayan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, “Paydaşlarımızla Birebir” sosyal medya buluşmaları düzenliyor. Canlı yayının bu haftaki konuğu, Değişim Mimari İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Demet D

inşaat sektörü satış rakamları Haberi

inşaat sektörü satış rakamları

İnşaat sektörünün yaz dönemi olması hasebiyle durağanlığa gireceğini ve satışların bir miktar yavaşlayacağını belirten Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, "Ancak yıl sonuna doğru son 3 ayda dengelerin farklı gelişeceğini düşünüyorum. Artan faizlerin etkisinin azalacağı ve faizlerin bir step geri geleceğini düşünüyorum, firmaların projelerindeki hedeflerinin ve kampanyalarının yılın son dönemine odaklanması gerektiği kanaatindeyim" dedi. 


Hemen harekete geçin Halen kentsel dönüşümde işlerin karışık olduğunu, plan iptallerinin de piyasada tedirginlik oluşturduğuna vurgu yapan Yazıcı, "İmar kararları konusundaki olumsuzlukların kaldırılması gerekli" diye konuştu. Yatırım ve ev sahibi olma düşüncesi olanları hemen harekete geçmelerinin uygun olacağını belirten Yazıcı, "Nakit para ile evsahibi olmak isteyenlerin iyi pazarlık şansı yakalayacağı bir dönem. 

Faizlerin yukarı gideceği varsayımı ile ya hemen yatırım yapmalı ya da bekleyip ekimden...