19 / 04 / 2024

İngiltere’de inşaat sektörü aralıkta hız kesti!

İngiltere’de inşaat sektörü aralıkta hız kesti!

İngiltere’de inşaat sektörü satın alım yöneticileri endeksi (PMI) geçen yılın aralık ayında 54,6 seviyesine düştü.



İngiltere’de inşaat sektörü büyümesi geçen yılın aralık ayında hız kesti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; IHS Markit/CIPS verileri değerlendirildiğinde, ülkede inşaat sektörü satın alım yöneticileri endeksi (PMI) geçen yılın aralık ayında 54,6 seviyesine düşüş kaydetti. Bir önceki ayda (kasım) inşaat sektörü PMI verisi 54,7 seviyesinde seyretti.

İngiltere’de inşaat sektörü aralıkta hız kesti!

Sektörel öncü veri olarak kabul edilen PMI verilerinde 50 seviyesinin üstü büyüme, bu seviyenin altı ise daralma olarak yorumlanıyor.

Sektör uzmanlarının yaptığı değerlendirmeye göre, her ne kadar aralık ayında inşaat sektörü bir miktar büyümesine etki etmiş olsa da geçtiğimiz yıl itibarıyla yeni konut satın alımlarındaki artış sektörün büyümesini destekledi. 

Verilerle ilgili açıklamalarda bulunan IHS Markit Direktörü Tim Moore, “İnşaat sektöründeki siparişlerde devam eden iyileşme, sektörün istihdamının da yaklaşık son 2,5 senede ilk kez artmasına neden oldu.” dedi. 

İngiltere’de inşaat sektörü aralıkta hız kesti!

İngiltere’de ağırlığını hizmet sektörünün oluşturduğu tüm sektörlere ait PMI verisi geçtiğimiz yılın aralık ayında 49,5 (kasım) seviyesinden 50,8’e çıkmıştı.

İngiltere’de ekonomistlerin son verilerinden sonra beklentisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele amacıyla uygulanan kısıtlamalar nedeniyle ülkenin yeniden resesyona girebileceği ile ilgiliydi. 


Geri Dön