25 / 04 / 2024

İngiltere'de inşaat sektörü PMI Aralık'ta 54,3’e geriledi!

İngiltere'de inşaat sektörü PMI Aralık'ta 54,3’e geriledi!

İngiltere’de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Aralık'ta tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 varyantı Omicron endişesiyle 54,3’e geriledi.



IHS Markit/CIPS, İngiltere’nin merakla beklenen Aralık 2021'e ilişkin inşaat sektörü PMI verilerini resmen açıkladı.

Resmi olarak açıklanan verilere göre, İngiltere'de inşaat sektörü PMI verisi Aralık'ta 54,3’e geriledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, söz konusu PMI verisi 2021 yılının Kasım ayında 55,4 seviyesindeydi.

İngiltere'de inşaat, imalat, hizmet sektörlerinin tamamını kapsayan bileşik PMI verisi de Aralık 2021'De 53,6 seviyelerine geriledi. Bileşik PMI, 2021 yılının Kasım ayında da 57,4 seviyelerindeydi.

İngiltere de inşaat sektörü PMI Aralık ta 54,3’e geriledi!

Resmi olarak açıklanan PMI verilerinde, 50 seviyesinin üzeri sektörel büyüme, bu seviyenin üzeri ise sektörel daralma şeklinde yorumlanıyor.

Açıklanan resmi verilere ilişkin değerlendirmeler yapan IHS Markit Direktörü Tim Moore konuyla ilgili olarak “İngiliz inşaat şirketleri, yenilenen salgın kısıtlamaları toparlanmayı engellediği için geçen yılı biraz daha zayıf bir temelde kapattı.” şeklinde konuştu.

IHS Markit/CIPS tarafından yapılan çıklamada, inşaat sektöründe geçen senenin aralık ayında tedarik sorunlarının da dikkate değer bir biçimde azaldığı belirtildi.

İngiltere'de konut fiyatları yüzde 9,8 arttı!


Geri Dön