24 / 04 / 2024

Capital Partners Didim'de Kaplankaya turizm projesini hayata geçiriyor!

Capital Partners Didim'de Kaplankaya turizm projesini hayata geçiriyor!

Capital Partners isimli şirket Güney Ege’de Bodrum ile Didim arasında, içinde 7 koyun da yer aldığı 4 milyon 820 bin metrekarelik alanda çok amaçlı bir turizm projesi gerçekleştiriyor.



Dünya çapında projeleri 16 milyar dolarlık bir piyasa değeri oluşturan Kazak sermayeli ve Türk ortaklı Capital Partners isimli şirket Güney Ege’de Bodrum ile Didim arasında, içinde 7 koyun da yer aldığı 4 milyon 820 bin metrekarelik alanda çok amaçlı bir turizm projesi gerçekleştiriyor.


Projenin gelinen aşamada %55 oranlık kısmının bitirildiği öğrenilirken; yapay bir kazı ile denize bağlantısı da yapılarak tamamlandığında ortada bir adacık, adacığın dört tarafında ki sakile, kıyıya sıfır villalardan oluşacağı ve nüfusunun 70 bin civarında olacağı bir şehir görünümü alacağı öğrenildi. 


Güney Ege’de Bodrum ile Didim arasında, içinde 7 koyun da yer aldığı 4 milyon 820 bin metrekarelik alan turizme açılıyor. Kaplankaya Turizm Projesi adını taşıyan ve Kazak sermayesinin ağırlığını oluşturduğu Capital Partners isimli şirket Milas Bozbük Köyü bölgesinde 1.5 milyar dolarlık bir yatırımla çok amaçlı bir turizm projesini hayata 23 (3)geçirecek. İki yıl satışta kalan ve Aralık 2005 yılında Capital Partners tarafından 60 milyon dolar bedelle satın alınan arazinin yüzde 7’lik kısmı Kaplankaya Projesi çerçevesinde inşaata açılırken yüzde 93’e yakın kısmı yeşil ve açık alan olarak korunacak


Özel arazi için Turizm Bakanlığı ve ilgili kurumlardan tüm izinlerin alındığı ve projenin başlatılmasına yönelik hiçbir hukuki sorun bulunmamasının ardından arazinin yer aldığı bölgede bulunan 4 köy için de sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde kapsamlı bir kalkınma planı uygulama kondu. Projenin temeli Kasım 2007’de atıldı. İlk aşaması 2009’da tümü de 2012’de tamamlanmış olması gerekiyordu. Ancak şu an için bitirilemedi devam ediyor ve 2020’ye kadar devam edeceği öğrenildi.

Kaplankaya Turizm Projesi yüksek gelir grubunu hedefliyor ve küresel turizm hareketlerini bölgeye çekmeyi amaçlıyor.


YILDA 70 BİN KİŞİ AĞIRLAYACAK

– Verilen bilgiye göre, turizm projesinde villalar, evler, oteller, yat limanı, alışveriş ve eğlence alanları, okullar, sağlık ve spor merkezlerinden oluşan ve turizm tesisleri ile konut alanları bir arada yer alan, her biri farklı bir karaktere sahip beş ayrı bölgeden oluşuyor. Projede, bölgeler birbirlerinden, tepelerden denize kadar uzanan doğal koridorlarla ayrılarak, konuklara, kişisel alanlarını ve doğal sınırlarını koruma olanağı sağlayacak. Kaplankaya’da toplam 2.058 23 (4)konut ve 2.000 yatak kapasitesine sahip 5 otel yer alacak.


Capital Partners kurucu ortağı CHP Eski Genel Başkan Altan ÖYMEN’in oğlu Burak ÖYMEN’in de bulunduğu proje üzerine bir açıklama yapan ÖYMEN; projeyi önemli bir katalizörü olarak gördüklerini,  projeyi ticari bir proje olduğu kadar sosyal sorumlulukları da olan bir proje olarak ele aldıklarını belirterek;  “yöre halkıyla kapsamlı görüşmelerin ardından, bölgenin ve tarımda etik ve ekolojik uygulamalarının desteklenmesi, Milas’taki çocuk kütüphanesinin sponsorluğu, bölgedeki ilköğretim okulunun yenilenmesi ve ek bina inşası, öğrencilere servis araçları temin edilmesi, çevre köylerdeki altyapı ihtiyaçlarının karşılanması gibi unsurları içeren kapsamlı bir ekonomik ve sosyal kalkınma programını uygulamaya koymuş bulunuyoruz. Geçen yıl toplam 12 ton organik zeytinyağı ürettik. Kullanılmayan bir karakolu restore ederek kültür evine dönüştürdük. Capital Partners olarak yakın dönemde, yerel sanatlar alanında, çalışanlarını ve öğrencilerini bölge halkından kişilerin oluşturduğu bir halk eğitim merkezini hayata geçirdik. Merkez, gelecek dönemde Kaplankaya ziyaretçilerini bölgenin kültürel 23 (2)mirası konusunda bilgilendirirken, üretilen yerel sanat ürünlerinin satışıyla da yeni istihdam olanakları sağlayacak” dedi.


Burak ÖYMEN’in verdiği bilgilere göre Capital Partners, 2001 yılında Kazakistan’ın başkenti Almatı’da kuruldu. Devam eden ve plan aşamasındaki projelerle birlikte Capital Partners’ın piyasada değeri 16 milyar dolar civarında.  Şirketin, Almatı, Moskova, Kiev ve İstanbul’da ofisleri var ve toplam 357 kişi çalışıyor. Projelerde yaratılan toplam istihdam ise Kazakistan’da 20 bin, Rusya’da 10 bin Ukrayna’da 500 ve Türkiye’de ise 5 bin kişi olarak açıklandı.


İŞTE O MEŞHUR PROJE’NİN DETAYLARI

İşveren : CAPİTAL PARTNERS (CEVİZ SIRTI GAYRİMENKUL YATIRIMCILIĞI)


İspanyol Carlos Ferrater’in önderliğindeki OAB (Office of Architecture Barcelona) firması tarafından tasarlanan ve Ekim 2014’te inşasına başlanan Kaplankaya Projesi`nin ilk etabı;


76 odalı, 3 suitli 150 yatak kapasitesi ve 22.000 m2 inşaat alanına sahip 1 SPA Otel, 700 m2 inşaat alanına sahip 1 restoran, 


Otel ile birlikte hizmet verecek 45 ile 85 m2 arasında 5 tipten oluşan 3.400 m2 inşaat alanına sahip 66 Bungalow,


175 ile 185 m2 arasında 2 tipten oluşan 6.000 m2 inşaat alanına sahip 40 adet kiralanabilir villa,


250 ile 500 m2 arasında 5 tipten oluşan 9.000 m2 inşaat alanına sahip 39 adet lüks villadan oluşmaktadır.


Tüm villalar, havuzlarının da bulunduğu geniş müstakil açık alana sahip olarak tasarlanmıştır.

Milas’a Bağlı Bozbük Kazıklı Koyu Mevkii’nde 200.000m2’lik alan içinde konuşlanan projede tüm yapı grupları ve birimleri, araziye yatayda yayılma ve topoğrafyaya optimum düzeyde müdahale etme prensibi ile tasarlanmış olup, CanyonRanch tarafından işletmeye alınacak otelde de SPA ve Detoxication bazlı Wellness faaliyetleri ve bunlar için gerekli alan organizasyonları detaylı biçimde planlanmıştır.

Çok etaplı bu projenin ilk fazının 2016 yaz aylarında tamamlanması planlanmaktadır.


Gazete 2000


Geri Dön