27 / 04 / 2024

Cargill 19 ülkeye Türkiye üzerinden hizmet verecek!

Cargill 19 ülkeye Türkiye üzerinden hizmet verecek!

Cargill, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki 19 ülkeye Türkiye'den hizmet verecek. Bölgedeki organizasyon İstanbul başta olmak üzere Dubai, Kazablanka, Cezayir ve Kahire'deki 5 merkez aracılığıyla yürütülecek



ABD'li gıda devi Cargill, Türkiye'nin de içinde yer aldığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki 19 ülkeyi kapsayan geniş bir pazara İstanbul'dan hizmet verecek. Cargill'in yeni organizasyonu, firmanın bu bölgelere hizmet veren kakao & çikolata, kıvam verici çözümler, nişasta ve tatlandırıcı, rafine yağlar ve Suudi Arabistan'daki Ortadoğu Gıda Çözümleri Şirketi (Middle East Food Solutions Co.- MEFSCO) ortaklığında çalışan satış ve teknik destek ekiplerini tek çatı altında birleştirdi. Bundan sonraki dönemde bölgeye verilecek ürün ve hizmetler, İstanbul merkezli olmak üzere Dubai, Kazablanka, Cezayir ve Kahire'deki 5 merkez aracılığıyla gerçekleştirilecek. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki hızla gelişen gıda sektörüne cevap verebilmek için bölgede hedef büyüten Cargill, bu amaçla 8-11 Kasım'da Dubai'de düzenlenen Gulfood Gıda Fuarı'na katıldı. 


12 ÜRÜN GELİŞTİRDİ 

Bölgede özellikle ambalajlı gıda, içecek ve ev dışı tüketim sektörlerinde görülen hızlı büyümeye yeni ürün ve çözümlerle hizmet vermeyi planlayan şirket, fuar için 12 ürün geliştirdi. Cargill Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tarakçıoğlu, artan nüfusu ve tüketim ihtiyaçlarıyla dünyanın hızla gelişen bölgelerinden biri olan METNA'daki (Ortadoğu, Türkiye, Kuzey Afrika) amaçlarının kalıcı bir büyüme sağlamak olduğunu söyledi. Burada yeni yatırımlar da yapacakları bilgisini veren Tarakçıoğlu, şöyle konuştu: "Cargill sadece satış ve teknik ofisleriyle değil, Suudi Arabistan'da Arasco firmasıyla ortaklık yaparak bölgede kalıcı bir adım attı. Şirketimiz nişasta ve tatlandırıcı ortak girişimi MEFSCO Arasco'nun Riyad-Al Kharj'daki mısır kırma tesisinde Suudi Arabistan, BAE, Kuveyt, Umman, Katar gibi ülkelere nişasta bazlı ürünler üretiyor." 


BÖLGEYE İHRACAT ARTACAK

Murat Tarakçıoğlu, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi için Türkiye'de de üretime hız verdiklerini söyledi. Türkiye'de bu yıl satın aldıkları bitkisel yağ ve margarin üreticisi Turyağ ile pastacılık, endüstriyel ve sıvı yağ ürünlerinde hizmet yelpazelerini genişlettiklerini belirten Tarakçıoğlu, "Buradaki ürünlerimizi başta Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki müşterilerimize sunacağız" dedi.


Sabah


Geri Dön