20 / 04 / 2024

Çatalağzı Termik Santrali özelleştirilmesine 5 firmadan teklif geldi!

Çatalağzı Termik Santrali özelleştirilmesine 5 firmadan teklif geldi!

Çatalağzı Termik Santrali özelleştirilmesine Elsan Elektrik, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri, Limak İnşaat, Demir Madencilik-Yat Yapım Turizm ve IC İçtaş Enerji olmak üzere 5 firmadan teklif geldi



Karadeniz kıyısında ormanlık alanda kurulu olan Zonguldak'ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi'nde faaliyet gösteren Çatalağzı Termik Santrali'nin ihalesine 5 teklif geldi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan Çatalağzı Termik Santrali özelleştirme ihalesi için teklif verme süresi dün saat 17.00'da dolmuştu. 


Çatalağzı Termik Santrali'ne bu firmalardan teklif geldi;

- Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. 

- Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. 

- Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 

- Demir Madencilik Petrol Ürünleri Enerji İnşaat Liman Gemi- Yat Yapım Turizm Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 

- IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. teklif verdi. 


Çatalağzı Termik Santrali için oturumlarla kimin kazandığı belirlenecek. Toplam 300 MW kurulu güce sahip Çatalağzı Termik Santrali elektrik enerjisinin yüzde 1,5'ini karşılıyor. 


Geçtiğimiz günlerde de Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahası için düzenlenen ihale sonuçlanmış ve sonucunda 2 milyar 671 milyon dolar ile IC İçtaş Enerji kazanmıştı. Yatağan Termik Santrali için ise 30 Nisan'da teklif verme süresi sona erecek. 


Afşin A ve B termik santralleri dikkate alınmadığında, daha önce özelleştirilen santraller de dahil olmak üzere ÖİB tarafından yaklaşık 14 bin megavatlık kapasitenin özelleştirilmesi planlanıyor. Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan'ın da özel sektöre devriyle, 14 bin megavatlık kapasitenin yüzde 30'u özelleştirilmiş olacak.


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön