24 / 04 / 2024

CBRE Metro'yu bünyesine katacak!

CBRE Metro'yu bünyesine katacak!

Amerika merkezli gayrimenkul ve AVM danışmanlık şirketi CBRE, Türkiye'de büyümek için satın alma yapacak. 48 milyar dolarlık bir varlığı yöneten CBRE, Metro Properties ile görüşüyor...




Avrupa'da 150'den fazla AVM'nin yönetimi yapan aynı zamanda pek çok firmaya da gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veren ABD merkezli CBRE Türkiye'de büyümeye hazırlanıyor. Toplam 56.1 milyar dolarlık işlem gerçekleştiren ve şu anda 48 milyar dolarlık bir varlığı yöneten CBRE, Türkiye'deki elini güçlendirmek için satın alma görüşmelerine başladı bile. Firmanın Türkiye'de Meydan AVM'ler ile Metro, Real, Media Markt, Saturn mağazaları olmak üzere 517.5 bin metrekarelik alanı yöneten Metro Properties ile masada olduğu belirtiliyor. 


'Fırsatlara bakıyoruz' 

CBRE Türkiye Genel Müdürü Anthony Labadie satın alma görüşmeleri yaptıkları firma ismini belirtmezken, "2 yıl önce CBRE için büyük potansiyele sahip olduğunu düşündüğümüz Türkiye'ye direkt yatırımla geldik. Şirket hem organik hem de inorganik büyüyor. Dolayısıyla biz de Türkiye'de hem satın alma ve birleşme hem de yatırım yapma fırsatlarına bakıyoruz" diye konuştu. CBRE'nin ABD'deki en büyük rakibi yine ABD merkezli olan Jones Lang La Salle (JLL). Türkiye'de de AVM kiralama ve yönetimi alanında etkin olan JLL'in karşısına güçlü çıkmak isteyen CBRE elinde sağlam AVM projeleri olan kiralama ve danışmanlık firmalarıyla da satın alma görüşmeleri yapıyor. Firmanın 2015'te bir şirket satın almasına kesin gözüyle bakılıyor. 


Nike'ın mağazaları CBRE'ye emanet

Türkiye'de şu anda Nike'ın bütün mağazalarının sorumluluğunun kendilerinde olduğunu söyleyen Labadie, İstanbul'da Tahincioğlu'nun yaptığı Palladium Tower ile Kartal'daki Kuriş Kule'nin kiralamasını üstlendiklerini söyledi. En son Konya'da Unilever'e üretim hattı için bir satın alma yapan şirket Tekirdağ'da ise Mey İçki'nin fabrikasının satışını gerçekleştirdi. Firmanın İzmir'de satışını yaptığı bir AVM de bulunuyor. 


Yabancılar 'yurt' yatırımına gelecek

Yurtdışından gelip Türkiye'de yatırım yapmak isteyen şirketlere de danışmanlık yaptıklarını vurgulayan Labadie, "Şu anda gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen şirketler eğitim sektörünün büyümesi ve genç nüfusun artmasıyla birlikte öğrenci yerleşim yerleri yatırımları için pazarı kolluyorlar. Bu konuda bizden danışmanlık isteyen şirketler var. Kısa vadede öğrenci yurdu yatırımları göreceğiz" dedi. 



Sabah


Geri Dön