25 / 04 / 2024

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...



Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşları arasında yer alan ÇEDBİK; son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörünün ‘yeşil yıldızları’ arasına girdi. Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen GreenStars programında bu sene sertifika almaya hak kazanan ÇEDBİK, programla beraber dünyanın sürdürülebilirliği, enerji verimliliği konusu ile ilgili olarak çalışmalarına GreenStars programı faaliyetlerini de ekleyecek.

Ülkemizde 15 senedir yeşil binalar konusundaki çalışmaları ile inşaat sektörünün yeşil dönüşümüne ön ayak olan ÇEDBİK; ülkemizin Avrupa Yeşil Mutabakatı ve yeşil dönüşüme ilişkin gerekli yasal adımları attığını ve artık sıranın yatırımcılara geldiğini kaydetti. Yatırımcılara konuyla ilgili çağrı yapan ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, “Çevre dostu yeşil binalar, enerji tasarrufu, yenilenebilir enerji kullanımı, sıfır atık gibi unsurları ile dünyanın sıfır kirlilik ve yeşil kalkınma hedeflerine en uygun araçtır.” şeklinde konuştu.

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Yatırımcılar harekete geçmeli

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, son zamanlarda sık sık gündeme gelen sürdürülebilir bir gelecek için yapı sektörü genelinde, öncelikle, sürdürülebilir yaşam alanları, tasarım ve inşaat aşamalarında yapı projelerinin ilk unsuru olması gerektiğine değinerek, Kılıç, “Şimdi yatırımcılar için harekete geçme zamanı. Gayrimenkul sektörü yeniden hareketleniyor. Yeni ve büyük projeler hayata geçiyor. Bu projelerin yatırımcıları sürdürülebilirliğin hayati önemine göre yatırımlarını yönlendirmeli.” şeklinde konuştu.

Yeni binalar sıfır enerjiyi hedef alıyor

Ülkemizin enerji tüketiminin 1/3'ü binalarda yapıldığını kaydeden Mehmet Sami Kılıç, “Avrupa Birliği ülkeleri 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren yapılan tüm binaların sıfır enerji bina olmasını zorunlu hale getirdi. Aslında ülkemizde en önemli dönüşüm, bizde de yeni yapılacak binaların sıfır enerji prensibiyle hayata geçirilmesi ile gerçekleşecektir. Şu anda tüm dünyada yeşil dönüşüm başladı. Türkiye’deki yeşil dönüşüm için çok daha fazla gayrimenkul projesinin yeşil bina prensiplerini hedef alarak hayata geçirilmesi önem taşıyor.”  dedi.

İMSAD ve ÇEDBİK STK’ların kalkınabilmesi için bir araya geldi! 


Geri Dön