24 / 04 / 2024

Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale tarihi belli oldu!

Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale tarihi belli oldu!

Yapımı yılan hikayesine dönen Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için tarih belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili yıl sonuna kadar ihale düzenleyeceklerini söyledi.



İzmit Belediyesi tarafından yapımı yılan hikayesine dönen Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşerek TOKİ’ye devretmişti. 

Kocaeli Barış Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kocaeli İl Koordinasyon Toplantısına katıldı. Kurum, toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu. 

Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale tarihi belli oldu!

BAKAN KURUM TARİH VERDİ

Kurum, şu açıklamalarda bulundu: “İzmit Cedit Mahallesi daha önce ilçe belediyemizle görüştük. Kentsel dönüşüm çok zor bir süreç. Sadece ilçe belediyesinin gücünün yetme imkanı maalesef yok. Büyükşehrin, bakanlığın desteği çok önemli. İlçe belediyemizin de yaşadığı zorluklar nedeniyle alıyoruz ve Büyükşehir Belediyemiz ve Bakanlığımız bu projede vatandaşımıza verilmesi gereken her türlü desteği veriyoruz. Katları azaltıyoruz. İzmit ve Kocaeli’ye yakışacak yatay mimari dediğimiz 4-5 katı geçmeyen projeyi Cedit Mahallesi’ne uygulayacağız. Bu da örnek bir dönüşüm olacaktır. Bu ihaleyi de  TOKİ  Başkanlığı 1150 konut olarak tasarımını yaptı. İnşallah yıl sonuna kadar ihaleyi gerçekleştireceğiz.”

Kentsel dönüşümde ilçe belediyelerine destek veriyoruz!


Geri Dön