26 / 04 / 2024

ÇEİS’in düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması başlıyor!

ÇEİS’in düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması başlıyor!

Mimarlık, mühendislik ve tasarım alanlarında faaliyet gösteren profesyoneller ile üniversitelerin aynı bölümlerinde okuyan öğrencilerin başvurabileceği ‘Yapı Tasarım Yarışması’, profesyonel kategoride 190 bin, öğrenci kategorisinde 70 bin olmak üzere toplamda 260 bin TL ödül verecek...



Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanımını teşvik etmek için gerçekleştirdiği“Yapı Tasarım Yarışması” başvurular 25 Ekim’de başladı. Her yıl farklı bir tema ile düzenlenen yarışmanın bu yılki teması, "Kamusal Alanda Yenilikçi Adımlar" oldu.  ÇEİS, yarışma ile çimentonun inşaat projelerindeki kullanım alanlarına ve şekline ilişkin ön yargıları aşmayı ve yenilikçi kullanımın alternatiflerine ilgi çekmeyi amaçlıyor. 

Kamusal Alanda Yenilikçi Adımlar teması ile ilk kez düzenlenecek yarışma, bulunduğumuz coğrafyada “neredeyse tüm yapılı çevreyi kuran çimentonun, sınırlarını, imkânlarını ne kadar tanıyıp kullandığımız” sorunu merkeze alarak ilerliyor. Katılımcıları geleneksel kullanım biçimlerinin dışına çıkma konusunda cesaretlendiren yarışmada katılımcılardan; betonun konvansiyonel kullanımlarına alternatif hallerini gösterme/tanıtma amacına yönelik kamusal alanda ortak kullanılacak bir yapının tasarımını oluşturmaları bekleniyor. 

 Yapı Tasarım Yarışması’na, mühendislik ve tasarım alanlarında faaliyet gösteren profesyoneller ile üniversitelerin mühendislik ve mimarlık bölümlerinde okuyan öğrenciler başvurabilecek.

Yarışma kapsamında, profesyonel kategoride 190 bin, öğrenci kategorisinde 70 bin olmak üzere toplamda 260 bin TL ödül dağıtılacak.  Son teslim tarihi 15 Ocak 2020 olan yarışmanın jüri koltuğunda, sektörün önemli isimlerinden İnş. Yük. Müh. Ahmet Topbaş, Dr. Mimar Cem İlhan, Dr. Mimar Dürrin Süer, Mimar Ömer Selçuk Baz ve Mimar, Dr. Öğr. Üyesi Tomris Akın bulunuyor.


Geri Dön