29 / 03 / 2024

Çekmeköy Alemdağ'da eski binalar dönüşecek!

Çekmeköy Alemdağ'da eski binalar dönüşecek!

Çekmeköy Belediyesi, Alemdağ, Ekşioğlu ve Çatalmeşe Mahallelerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni imar planını devreye aldı. 



İstanbul’da beklenen büyük deprem öncesinde hızla uygulanması planlanan kentsel dönüşüm çalışmalarına yerinde ve gönüllü dönüşümle model olan Çekmeköy’de, Alemdağ bölgesi imar planlarıyla ilgili yeni kararlar hayata geçiyor. Çekmeköy Belediyesi'nde yer alan habere göre;  2016 yılında Alemdağ, Ekşioğlu ve Çatalmeşe Mahallelerinde, mahalle kültürünü koruyarak değişimi hedefleyen kentsel dönüşüm çalışmalarında büyük oranda uygulama yapıldı.

Süreç içerisinde vatandaşlardan gelen talepleri değerlendiren Çekmeköy Belediyesi, bu mahallelerde bulunan 500 metrekare altındaki arsa sahiplerinin de dönüşüme katılabilmesi için imar planlarında düzenleme yaptı. İmar planlarında yapılan düzenleme ile  0.90 ve 1.30 emsalli olan parsellerde, 500 metre karenin altındaki arsaların büyüklüklerine göre  iskan edilebilir alanlar yüzde 25 ile yüzde 60 oranında  artırıldı. 

Çekmeköy Alemdağ da eski binalar dönüşecek!

Konu ile ilgili açıklama yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ilk dönemimizden itibaren vatandaşların eski yapılarını yıkıp, depreme dayanıklı yeni binalar yapabilmeleri, bunu yaparken de hak kaybı yaşamamaları ve şehrin planlı yapılaşması için büyük gayret sarf ettik ve etmeye devam ediyoruz. İmar planlarında, yıkım ruhsatlarında, çalışmaların şeffaf takip edebilmesi için elektronik sistemlerimizle şehrimizde dönüşümümüzün büyük kısmını sorunsuz tamamladık. Uygulama sürecinde vatandaşlarımızın sahip oldukları alanların metrekaralerinden dolayı bazı sorunlar yaşadığını tespit ettik ve bu sorunların çözümü için planlarda düzenlemeler yaptık. Bu sorunu gidermemiz için bekleyen tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun diyor, bir an önce depreme dayanıklı yeni sıcak yuvalarına kavuşmalarını temenni ediyorum” dedi.

Çekmeköy'de aile sağlığı merkezi inşa ediliyor!


Geri Dön