28 / 03 / 2024

Çekmeköy Özgecan Aslan Parkı açıldı!

Çekmeköy Özgecan Aslan Parkı açıldı!

Çekmeköy Belediyesi tarafından 2014 yılında hizmete açılan Engelsiz Park’a, 2.3.2015-60 numaralı meclis kararıyla Özgecan Aslan’ın ismi verildi. Yenilenen parkın açılışını Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Fenerbahçeli futbolcular yaptı.




Çekmeköy Belediyesi tarafından 2014 yılında hizmete açılan Engelsiz Park’a, 2.3.2015-60 numaralı meclis kararıyla Özgecan Aslan’ın ismi verildi. İsmi değişen, eklenen spor tesisleri ile yenilenen parkın açılışını Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Fenerbahçeli futbolcular yaptı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı açılışa İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, belediye başkan yardımcıları, Çekmeköy’de faaliyet gösteren spor kulüplerinden temsilciler ve çok sayıda Çekmeköylü katıldı.

Tesislerin açılışına katılan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Fenerbahçeli futbolcular Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, ünlü futbolcular Çekmeköysporlu futbolcularla sembolik penaltı atışı gerçekleştirdi. 

 


Törene katılan Fenerbahçeli futbolculara ve teknik direktör İsmail Kartal’a vatandaşlar tarafından yoğun sevgi gösterilirken, futbolcular Hasan Ali Kaldırım ve Alper Potuk, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.



“İstanbullular Çekmeköy’de Ferahlayacak”

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz kürsüde yaptığı konuşmada Çekmeköylülere Çamlıca Tepesi benzeri bir tesisin yapılacağının müjdesini vererek, “Dün protokolünü yaptık, buraya kadar uzanan 550 dönümlük bir arazi içinde Çamlıca tepesi vari muazzam bir tesis yapıyoruz. Artık, İstanbullular Çekmeköy’de ferahlayacak. Burada inşallah göletlerimiz, seyir tepelerimiz olacak ve burada İstanbul’dan ve Çekmeköy’den gelen vatandaşlarımız İstanbul’un ve Çekmeköy’ün güzelliğini bir başka seyredecek. Buralarda bisiklet yollarımızı ve yine aynı şekilde tesislerimiz ile beraber Çekmeköylülere aynı hizmete vereceğiz” dedi.





Başkan Poyraz, konuşmasının devamında Özgecan Aslan’ın katledilmesine değinerek, “ Özgecan Aslan kardeşimiz başta olmak üzere Rabbim bütün ölülerimize gani gani rahmet eylesin. Bu kardeşimizin ismini biz ailesinden de izin alarak bu parkımızda, bu tesisimizde yaşatacağız. Böyle bir acıyı hiçbir anne hiçbir evlat yaşamasın istiyoruz. Hep beraber millet olarak bu cani hareketleri yapanları da lanetliyor ve bunları inşallah kanunlar çerçevesinde en ağır ceza ile cezalandırılmasını millet olarak istiyor ve bununda hep beraber takipçisi olacağız diyorum. Biz bu parkın isminin değiştirilmesi kararını alırken belediye meclisimiz iktidarı ve muhalefeti ile birlikte hareket etti ve oybirliği ile meclisten geçti. Bunun için de arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.


“Özgecan’ların İsminin Yaşatılması Önemli”

Tesisleri dolaşmasının ardından yaptığı açıklamada kadına karşı şiddetlere son verilmesini istediklerini belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Bu duruma en güzel cevabı da Çekmeköy Belediye Başkanımızın ve belediyesinin bu parka adını vererek Özgecan ve Özgecan gibi kardeşlerimizin ismini yaşatması önemli. Bu tip şiddete karşı sevginin, saygının ve kardeşliğin olması yönünde böylesine bir tesis kazandırması noktasına sevgili başkanımıza, yardımcılarına ve ekibine teşekkür ediyorum. Spor sonuç olarak sevgi, kardeşlik ve dostluktan ibarettir. Biz bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Biz ülkemizin her alanında herkesin kendini bilerek, ülkemizin sportif anlamda kalkınması ve ileri gitmesi için hep beraber çalışmalıyız ve bunu için bu katkılarından dolayı Çekmeköy Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’a teşekkür ediyorum” dedi.



Öte yandan, program sonunda spor tesisi ve park alanını gezen futbolcular Kaldırım ve Potuk, Çekmeköyspor futbolcuları ile sembolik penaltı atışı gerçekleştirdi.

 


Meclis Gruplarında Ortak Karar

2014 yılında açılan Engelsiz Park’ın adı 2.3.2015-60 numaralı kararla Çekmeköy Meclisi’nde verildi. İktidar ve muhalefet partilerinin ortak hareket ettiği karar sonrası Özgecan Aslan  ismi verilen parkın açılışını iktidar ve muhalefet partisi birlikte yaptı.

13 bin 794 m’ alan üzerine kurulu tesiste; 3 bin 619 m2 yeşil alan, çocuk oyun alanı, basketbol ve voleybol sahası, futbol sahası,4 adet tenis kortu, bisiklet yolları ve dinlenme alanları  yer alıyor. 



Çekmeköy Belediyesi




Geri Dön