27 / 04 / 2024

Çekmeköy'ün en değerli arsaları okul alanı olarak planlanıyor!

Çekmeköy'ün en değerli arsaları okul alanı olarak planlanıyor!

Çekmeköy Belediyesi 2016 Yılı Performans Programı, belediye meclisinin ikinci birleşiminde görüşüldü. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, programın özetini sunarken 2016 yılı ve daha sonrasında ilçe için planlanan büyük projeleri anlattı.



 

Çekmeköy Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2016 Yılı Performans Programı, belediye meclisinin ikinci birleşiminde görüşüldü. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, programın özetini sunarken 2016 yılı ve daha sonrasında ilçe için planlanan büyük projeleri anlattı.

2016 yılında gençlere özel çalışmalar düşündüklerini söyleyen Başkan Poyraz, “İlçemizdeki gençliğin ağabeyi durumundayız ve onlardan sorumluyuz. Bu yüzden gençlerimizin enerjilerini verimli kullanabilecekleri tesisler inşa etmek için projeler hazırlıyoruz. İki gençlik kampı ile ilgili çalışmalarımız devam ederken, Cumhuriyet Mahallesi’nde tamamladığımız kültür merkezini, gençlere özel bölümlerin ayrılacağı gençlik ve kültür merkezi olarak hizmete açacağız. Bu yıl açtığımız Spor Müdürlüğü aracılığıyla düzenleyeceğimiz spor aktiviteleriyle gençlerimizi daha yoğun şekilde spora teşvik etmeyi planlıyoruz. Ayrıca bu yıl kurduğumuz Çekmeköy Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nın başarıları ile gururlanacağımız bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Bu yıl, belediye bahçesine kurduğumuz Çanakkale Platosu’nda 40 bin öğrencimizi ağırladık. Biz O’nu Çok Sevdik projesine ulusal düzeyde 5 bin genç katıldı. Bunun gibi sosyal projelerimizle de gençlerimizi kucaklamayı hedefliyoruz,” dedi.



2016 yılı hedeflerinden bir insanın doğumundan ölümüne kadar yaşamın her kesiti için çalışmalar hazırladıklarını belirten Başkan Poyraz,” Sadece gençler değil yaşlılar, öğrenciler, kadınlar, maddi durumu yetersiz aileler için mevcut çalışmalarımız devam edecek ve bu çalışmalara yeni projeler eklenecek. İlçemizdeki nüfus artışı nedeniyle fiziki ihtiyaçlar da ortaya çıkıyor. Örneğin; okul ihtiyacı olan mahallelerimiz için arsalar üretiyoruz. Belediyemizin en değerli arsalarını okul alanı olarak planlıyor, yeni okulların yapılması için hayırsever iş adamları ile görüşüyoruz. Bu çalışmalar neticesinde ulus pazarının kurulduğu alanda okul yapılmasını planlıyoruz. Ayrıca Taşdelen girişindeki 50 dönümlük boş arazide de bir okul yapılması planlanıyor.  Taşdelen bölgesinde aile sağlığı merkezi ihtiyacı olduğunu tespit etmiştik. Hayırsever bir işadamı ile görüşmemiz neticesinde o bölgede yeni bir aile sağlığı merkezi yapımına başlayacağız,” dedi.

İlçedeki birlik, beraberlik ve huzur ortamına da dikkat çeken Başkan Poyraz, “Önümüzde yeni bir genel seçim var. Siyasi olarak muhalefetini yapıp, ilçenin gelişmesi ve kalkınması için bize yol gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz, 7 yıldır görüşlerimizi belirttik, birbirimizin hatalarını düzelttik ama sokaktaki vatandaşı da etkileyecek hiçbir kırgınlık yaşamadık.  Eleştirilerini yüzümüze yapanlardan, eksiğimizi yüzümüze söyleyenlerden ve bize bunları düzeltme imkanı veren herkesten Allah razı olsun. 2016 yılında da birbirimize yol göstererek ilçemizin kalkınması için çalışacağız, dedi.


Çekmeköy Belediyesi


Geri Dön