19 / 04 / 2024

2007 yılında Anadolu Yakası'nın en değerli kamu arazisi görücüye çıkacak!

2007 yılında Anadolu Yakası'nın en değerli kamu arazisi görücüye çıkacak!

2007 yılında Maliye Bakanlığı, Anadolu Yakası'nın en değerli arazisi olarak nitelendirilen Maltepe Dragos Sahil Yolu'ndaki 36 bin 129 metrekarelik Adalar manzaralı arazi, 84 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılacakmış.



2007 yılında Anadolu Yakası nın en değerli kamu arazisi görücüye çıkacak!


Zincirlikuyu'dan memnun kalan Maliye ada manzaralı araziyi de satışa çıkarıyor


    Zorlu Grubu tarafından 800 milyon dolara satın alınan İstanbul Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisinin bir benzeri de Anadolu Yakası'nda ihaleye çıkıyor. Anadolu Yakası'nın en değerli kamu arazisi olarak nitelendirilen Maltepe Dragos'taki 36 dönümlük yer, 84 milyon YTL muhammen bedelle gelecek hafta görüceye çıkacak. Çevresinde lüks villa ve konutların bulunduğu arazinin üzerine 100 bin metrekare kapalı alan inşa edilebiliyor. Emlak uzmanları, Maltepe sahil yolu üzerinde yer alan ada manzaralı arazinin bulunduğu bölgenin çok değerli olduğunu, ihalede çekişmenin yaşanabileceğini belirtiyor. Büyük inşaat şirketlerinin şartnamesini aldığı ihaleye ilginin yüksek olması bekleniyor.

    Bir süre önce Hazine'ye devredilen arazinin ihalesi İstanbul Defterdarlığı'nda 13 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. İhale için farklı metrekarelerde toplam 8 parsel birleştirildi. İçinde Karayolları Makine İkmal Müdürlüğü binasının da yer aldığı arazinin büyük bir bölümü yeşil alan olarak kullanılıyor. İhaleyle ilgili şartname Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'ndan temin ediliyor. Kapalı teklif usulü gerçekleştirilecek satışta geçici teminat bedeli 16 milyon 800 bin YTL olarak belirlendi. İmar planında kentsel yenileme alanı olarak yer alan arazi üzerine konut, ticaret, eğitim, sağlık, sporla ilgili bina kurulabilecek.

    Maltepe, son yıllarda İstanbul Anadolu Yakası'nın en fazla yıldızı parlayan ilçelerinden biri haline geldi. Sınırları sahile kadar uzanan ilçede son yıllarda hastaneler, konutlar, alışveriş merkezleri birbiri ardına inşa ediliyor. Dragos'ta ada manzaralı çok sayıda villanın varlığı dikkat çekiyor. Villaların aylık kirasının 9 bin yeni liraya kadar ulaştığı belirtiliyor. Gelecek hafta satışı için ihaleye çıkacak arazinin hemen yanında Kiptaş'ın bir süre önce inşasına başladığı Dragos Konakları da yer alıyor. Kiptaş'ın en prestijli projelerinden birisi olan Dragos Konakları 128 adet ultra lüks konuttan oluşuyor. Kızılay'a ait 37 bin metrekare alan üzerinde yükselen konakların fiyatları 550 bin dolarla 850 bin dolar arasında değişiyor. Kiptaş, 128 konaktan 64'ünü arazinin sahibi Kızılay'a verecek. Nisan ayında başlayan proje 2008 sonunda tamamlanacak. Maltepe'yi 'Avrupa yakasının Levent'i olarak adlandıran İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, projelerine arsa arayan inşaat şirketleri için satışı yapılacak arazinin büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Dragos'un yıllardan beri sürekli yükselen bir trende sahip olduğunu dile getiren Ateş, bölgede evlerin metrekare fiyatlarının 3-3 bin 500 dolar arasında değiştiğini ifade etti. Ateş'e göre arazinin fiyatı ihalede yaşanacak çekişme sonrasında daha üst rakamlara da çıkabilir. İstanbul Levent'teki Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait 96 bin 505 metre karelik arazinin satışına ilişkin ihale, 7 Mart 2007 tarihinde yapılmıştı. 10 şirketin katıldığı ihale büyük çekişmeye sahne olmuştu. 505 milyon dolardan başlayan ihalede Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım ile Emaar şirketleri fiyatta rekabete girmiş, Zorlu Grubu 800 milyon dolarla en yüksek teklifi vermişti. Özelleştirme Yüksek Kurulu, ihaleyi 12 Mart 2007 tarihinde onaylamıştı.


      ARAZİNİN KÜNYESİ

Büyüklük                     36 bin 129 metrekare

Muhammen bedel        84 milyon YTL

İhale tarihi                   13 Ağustos 

İhale yeri                      İstanbul Defterdarlığı

Arazinin konumu         Maltepe Dragos Sahil Yolu



(2007 yılında 1 dolar 1.27 liraya, Reşat Altın 216 liraya satılıyormuş.)


Zaman 9 Ağustos 2007



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön