26 / 04 / 2024

Celal Birsen Palmiye Adası'nda 3 otelin projesini üstlendi

Celal Birsen Palmiye Adası'nda 3 otelin projesini üstlendi

Celal Birsen Dubai'deki Palmiye Adası'nda 3 otelin 14 milyon dolarlık projesini üstlendi



Akdenİz çanağının en lüks oteli Mardan Palace'ı şemsiyesinden minderine kadar donatan Celal Birsen, bu sayede lüks otel gruplarının da gözdesi oldu. Dubai'deki Palmiye Adası'nda 3 otelin 14 milyon dolarlık projesini üstlenen Celal Birsen, yağmur şemsiyeleriyle de yakında La Fayette'e girecek


Azeri asıllı işadamı Telman İsmailov'un sahibi olduğu ve 1.5 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen Akdeniz çanağının en lüks oteli Mardan Palace Celal Birsen'e 'referans' oldu, Dubai Palmiye Adası'ndaki otellerden Uzakdoğu'ya kadar otel zincirleri markayla çalışabilmek için sıraya girdi. Mardan Palace'ın indoor&outdoor adı verilen mobilya, şemsiye, minder gibi tüm işlerini üstlenen Celal Birsen, Palmiye Adası'nda 3 otelin yaklaşık 14 milyon dolarlık projesini de almayı başardı.

Markaya adını veren babasının vefatının ardından işlerin başına geçen Recep Birsen, Dubai'de kriz olmasına rağmen Palmiye Adası'nda aralarında Rixos'un da bulunduğu 3 otelin işini üstlendiklerini ve Mardan Palace'ın isminin bile kabul edilmelerinde yettiğini belirterek, ”Yurtdışındaki projelerin yanı sıra Antalya, Bodrum'da çok sayıda renovasyon projesi aldık. Ekim ayı sonuna kadar 35 otel projesi var. Bu kategori sayesinde kârlılığımızı da yüzde 20 artırdık. 3-4 yıl içinde yağmur şemsiyesindeki bilinirliğimizi bu kategoriye de taşıyacağız“ dedi.

Burberrys'e şemsiye

Yağmur şemsiyesinde de büyüme planları olduğuna dikkat çeken Recep Birsen, ”Türkiye'de 480 noktada ürünlerimiz satılıyor. Paris'te La Fayette, İtalya'da La Rinascente gibi ünlü departman store'larla da görüşüyoruz. 2011 sezonunda Celal Birsen şemsiyeleri La Fayette'te satılacak. Ayrıca Marks&Spencer, Burberrys gibi dünyaca ünlü markalara da özel üretim gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

Muhtar Kent CEO oldu, Coca-Cola'nın 12 ülkesinin promosyonunu bağladı


* KÜRESEL finans krizinin seyrini geçen yıl promosyon sektöründen rahatlıkla takip ettiklerini ve bir önceki yıla göre 'güneş şemsiyeleri'nde bütçelerin daraldığını belirten Recep Birsen, bu yıl ise 2007'deki gibi rahatlamış bütçeleri görmeye başladıklarını söyledi. Birsen, “Göstergeler iyiye gidiyor. Yüzde 20 büyüme öngörüyoruz. 2009'da yakaladığımız yüzde 20 kârlılık artışını bu yıl da gerçekleştireceğiz” dedi.

Güneş şemsiyesinin Celal Birsen markasının 'amiral gemisi' olduğuna dikkat çeken bu grupta dünya markalarıyla çalıştıklarını son olarak Nestle Avrupa'nın bu alandaki tüm işlerini üstlendiklerini, Coca-Cola'nın da 12 ülkedeki promosyon işlerini gerçekleştirdiklerini açıklayan Recep Birsen şöyle konuştu: “Coca-Cola için çok uğraştık, Muhtar Kent'in CEO'luk görevine gelmesi bizim için büyük destek oldu. Şimdi bir Avrupalı bira markasının peşindeyiz ama Türk markası olduğumuz için 3 yıldır sonuç alamıyoruz. Bu sıkıntıyı aşmak için Fransa ya da Almanya'daki şirketimizle projeye girip, Türkiye'den mal gönderme yolunu seçeceğiz.”


Erken rezervasyonla şemsiye talebi patladı


* ERKEN rezervasyon kampanyaları sayesinde otellerin de sezonu erken açtığını ve 'minder, şemsiye' gibi kategorilerde satış patlaması olduğuna dikkat çeken Recep Birsen şunları söyledi: “Bu kategoride yüzde 20'lik büyüme beklenirken yüzde 50 büyüme gerçekleşti. 15 Mayıs'tan önce Antalya'da oteller açılmazdı şimdi Nisan'a kaydı, Bodrum'da oteller 23 Nisan'da kapılarını açtı.”

2011'de butik otel planı


* BİRSEN, yatırımlarının geri dönüşümlerini tamamlamak için 1 yıllarının kaldığını ve 2011'de borçluluk oranını genel hacmin yüzde 30'una düşürmüş olacaklarını aktardı. Recep Birsen, “8 ayımız kaldı. 2011 itibarıyla yeni sektörlere gireceğiz. İnşaatla ilgili projelere bakacağız.
Hale Tüzün/Vatan


Geri Dön