29 / 03 / 2024

Celal Koloğlu: 2014 inşaat sektörü için risk ve fırsat yılı!

 Celal Koloğlu: 2014 inşaat sektörü için risk ve fırsat yılı!

İnşaat sektörünün önde gelen firmaları ile en önemli iki sivil toplum kuruluşu olan İNTES ve Türk Müteahhitler Birliği, inşaatın 2013 yılını değerlendirirken 2014'e ilişkin beklentilerini anlattı. Koloğlu: "2014 inşaat sektörü için risk ve fırsat yılı" de




İnşaat sektörünün önde gelen firmaları ile en önemli iki sivil toplum kuruluşu olan İNTES ve Türk Müteahhitler Birliği, inşaatın 2013 yılını değerlendirirken 2014'e ilişkin beklentilerini anlattı. 


2014 yılının yerel seçimler yanı sıra ekonomik dengeler açısından da riskli bir yıl olacağını dile getiren Celal Koloğlu, "Bir yandan Türkiye ekonomisinin kaynak açığının (cari açık) beslediği riskler, bir yandan da yakın bölgemizde gelişen siyasal olaylardan bize yansıyan riskler söz konudur. 


Bugün içinde bulunduğumuz durumu iyi analiz etmemiz ve hesaplarımızı ona göre yapmamız gerekiyor. Yüksek cari açık ve yüksek enflasyon ortamında, tasarrufların çok düşük, borçlanma oranının yüksek olması seçim sürecine girerken risklerin daha da artacağının göstergesidir" diye konuştu. 


Ticari Hayat


Geri Dön