25 / 04 / 2024

Mustafa Şahin: İnşaat sektörü için zor günler devam ediyor

Mustafa Şahin: İnşaat sektörü için zor günler devam ediyor

BİM-FED Genel Başkanı Mustafa Şahin, inşaat sektörü için zor günlerin devam ettiğini söyledi



Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (BİM-FED) Genel Başkanı Mustafa Şahin, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) son çeyrek rakamlarına göre inşaat sektörünün yüzde 16,3 oranında daraldığını, ancak inşaat sektöründeki gerçek daralmanın yüzde 26 dolayında olduğunu savunarak, "Çözüm inşaat müteahhitleri ile yapı malzemeleri sektörünü bir bütün olması, TOKİ'ye karşı birlik olmalıyız" dedi.

BİM-FED Genel Başkanı Şahin, 4. Yapıdecoor  Ankara  Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün küresel krizin etkisiyle 2008 ve 2009 yılında çok zor bir dönem geçirdiğini, 2010 yılında kısmen bir toparlanma gözükse bile sektör için zor günlerin devam ettiğini söyledi.

Şahin tüm sektörü müteahhitler ile yapı malzemeleri satan iş adamlarını bir araya getiren Atatürk Kültür Merkezinde açılan 4. Yapıdecoor Ankara Fuarı'na davet etti.

4. Yapıdecoor Ankara Fuarı'nın organizatör firması CYF Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Yüksel ise bu yıl dördüncüsü düzenlenen fuara 190 firmanın katılacağını, hedeflerinin 25 bin ziyaretçi olduğunu söyledi.

TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak ile BİM-FED Genel Başkanı Mustafa Şahin'in açılışını gerçekleştirdiği "Yapıdecoor Ankara" fuarı, 8-11 Nisan 2010 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

-FUAR ÇADIRI İKİ FUTBOL SAHASI UZUNLUĞUNDA-
Öte yandan, 4. Yapıdecoor Fuarı açıldığı çadırın, Türkiye'de bugüne kadar kadar kurulan en büyük ve en uzun çadırı olduğu bildirildi.

İki futbol sahası uzunluğundaki yapının içine 54 adet F16 veya 7 adet C130 kargo uçağı sığabildiği, çadırın saatte 100 km rüzgar hızına ve şiddetli depremlere dayanacak şekilde tasarlandığı belirtildi.
AA


Geri Dön