25 / 04 / 2024

Celal Köse kimdir?

Celal Köse kimdir?

Celal Köse, 2019 yerel seçimlerine Ak Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı oldu. Peki Celal Köse kimdir? Celal Kösebugüne kadar hangi işlere imza attı?



1972 yılında Yozgat’ta dünyaya gelen Celal Köse, ilk, orta ve lise tahsilini Yozgat’ta tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Köse, Yüksek Lisans eğitimimi Karadeniz Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi anabilim dalı Kamu Yönetimi bölümünden siyasi partiler kanununa göre seçme seçilme esasları, parti içi demokrasi ve liderler sultası başlıklı Yüksek Lisans tezin, vererek mezun oldu.

Celal Köse, iş hayatında inşaat, akaryakıt, gıda ve madencilik gibi çeşitli alanlarda çalıştı. Ana faaliyeti ise 1984’ten beri aile büyüğümüzün de faaliyeti olan inşaat (yap-sat) müteahhitlik hizmetleri. 

Celal Köse, siyasi hayatına ilk olarak Refah Partisi Gençlik Kollarında başladı.

AK Parti'nin kuruluşunda kurucu İl Başkan Yardımcısı olarak görev alan Celal Köse, Şubat 2002’de Genel Merkezi tarafından Yozgat Merkez İlçe Teşkilatını kurmak üzere Kurucu Merkez İlçe Başkanı olarak görevlendirildi.

2007 Yılında kendi isteği ile görevinden ayrıldı. 23 Ağustos 2017 tarihinde ise Genel Başkan tarafından Cumhurbaşkanı iken Genel Başkan olduktan sonra ilk İl Başkanlığı atamasıyla Ak Parti Yozgat İl Başkanlığına atandı.

Halen Yozgat İl Başkanlığı görevini yürüten Celal Köse, 2019 yerel seçimlerine Ak Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı oldu. 

Köse, evli ve 2 çocuk babası.


Geri Dön