23 / 04 / 2024

Beşir Açıkça kimdir?

Beşir Açıkça kimdir?

Beşir Açıkça'nın 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Gaziosmanpaşa İlçe Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması bekleniyor. Peki, Beşir Açıkça kimdir? Beşir Açıkça bugüne kadar hangi alanlarda görev aldı?



Avukat Beşir Açıkça, 1982 yılında Siirt/Şirvan'da dünyaya geldi. İlk, ortaöğretim ve lise eğitimini İstanbul Gaziosmanpaşa'da tamamladı. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Açıkça, 2003 yılından beri Gaziosmanpaşa'da eerbest avukatlık yapıyor. 

Aynı zamanda Adalet Bakanlığı'na bağlı Resmi Arabulucusu olan Beşir Açıkça, askerlik görevini 2005 yılında yedek subay olarak tamamladı.

Siirt Vakfı yüksek istişare kurul üyesi ve yönetim kurulu üyesi olan Beşir Açıkça, çeşitli dernek ve cemiyetlerde yöneticilik yaptı. 

Bir dönem Ak Parti İl Gençlik Kolları Hukuk Komisyonu'nda görev alan Beşir Açıkça, daha sonra Gaziosmanpaşa Ak Parti İlçe Teşkilatı Siyasi Hukuki İşler Komisyonunda görev aldıktan sonra 2011 yılında 4. Olağan Kongre İle Birlikte İlçe Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine seçilerek, Seçim İşleri Biriminde görev aldı.

Avukat Beşir Açıkça'nın 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Gaziosmanpaşa İlçe Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması bekleniyor. 

İngilizce bilen Açıkça, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Geri Dön