24 / 04 / 2024

KKTC'deki Acapulco Resort'un açılışını Beşir Atalay yaptı!

KKTC'deki Acapulco Resort'un açılışını Beşir Atalay yaptı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 28'inci kuruluş yıldönümü kutlamalarına Acapulco Resort'un yeni turizm yatırımı damgasını vurdu. Tesisin açılışını Devlet Bakanı Beşir Atalay ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu birlikte yaptı



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 28'inci kuruluş yıldönümü kutlamalarına Acapulco Resort'un yeni turizm yatırımı damgasını vurdu.
Acapulco'yu 850 oda ve 2600 yatakla adanın en büyük turizm kompleksi haline getiren ilave tesisin açılısını Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Beşir Atalay ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu birlikte yaptı.

Acapulco Resort Convention SPA Hotel, KKTC'nin 28'inci doğum gününde 404 odalık Pine Court Otel binasını 9 ay gibi kısa bir sürede bünyesine katarak adanın en büyük turizm yatırımını unvanını aldı. Kıbrıslı yatırımcı Ünal Çağınere ait tesisin açılışını T.C Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Beşir Atalay ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu birlikte yaptı. Yeni yatırım ile birlikte Acapulco Resort'un oda sayısı 850'ye yatak kapasitesi ise 2 bin 600'e çıktı.

Açılışta konuşan Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Beşir Atalay, Kuzey Kıbns ekonomisinin en büyük kaynağının turizm olduğunu ve hareketlenmesi için Türkiye'den tam destek verileceğini bu arada Kıbrıslı işadamlarının da gösterecekleri cesaretin çok önemli olduğunu söyledi. Atalay kısa bir süre önce yapılan Kıbrıs Petrolleri özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifin Kıbrıslı işadamları tarafından verilmesinin de Ada'da ekonominin canlanması açsından önemli bir aşama olduğunu ifade etti.

Acapulco Resort Convetion SPA Hotel, 30 yıl önce Kıblırsılı yatırımcı Ünal Çağıner tarafından kuruldu. 50 adet bungolow ile Acapulco Tatil Köyü adı altına hizmete başlayan minik tesis son açılan ilave yatırımı ile bugün, 850 oda, 2600 yatak, 115 m2 den 1840 m2ye kadar çeşitli büyüklükteki 16 adet toplantı salonu ve 3 fuaye alanı olan Convention Center ile adanın en büyük tesisi haline geldi. Havaalanına en yakın tesis olarak dikkat çeken Acapulco'da çevreci yatırımlar da dikkati çekiyor. Deniz suyunu arıtarak kullanım suyu olarak değerlendiren Acapulco, aynı zamanda atık suyu da arıtarak bahçe sulamasında değerlendiriyor.

Vatan


Geri Dön