29 / 03 / 2024

Çelik kapı sektörü kentsel dönüşümle büyüyor!

Çelik kapı sektörü kentsel dönüşümle büyüyor!

Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün gelişimine paralel olarak her geçen gün büyüyen çelik kapı pazarı, kentsel dönüşümle artan konut arzından da olumlu etkileniyor.



Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün gelişimine paralel olarak her geçen gün büyüyen çelik kapı pazarı, kentsel dönüşümle artan konut arzından da olumlu etkileniyor.


Artan nüfus ve değişen yaşam kültürü, ülkede yeni konut ihtiyacını sürekli gündemde tutuyor. Konut talebiyle gelişen inşaat sektörü birçok yan sektörü beslerken, inşaat sektöründeki canlılıktan payını alan çelik kapı pazarı da her geçen gün büyümeye devam ediyor.


Ankara’daki tesislerinde ürettiği yüksek kalite standartlarına sahip çelik kapıları, birçok kentte olduğu gibi Adana’da da Kenan Evren Bulvarı’nda fabrikadan halka satışa sunmaya hazırlanan Mina Çelik Kapı’nın yönetim kurulu üyesi Hasan Yılmaz, kentsel dönüşüm ve yerinde iyileştirmelerin çelik kapıya talebi artırdığını, önümüzdeki yıllarda bu talebin daha da artmasının beklendiğini ifade etti. Konut ihtiyacının sürekli artış eğiliminde olduğuna dikkati çeken Yılmaz, “Nüfus sürekli artıyor, insanların yaşam kültürü değişiyor. Artık yeni evlenen çiftler aileleriyle birlikte değil, ayrı evde yaşamak istiyorlar. Bunlar da konut ihtiyacını artırıyor. Konut satışlarına baktığımızda 10-15 yıl öncesine göre 4 kat arttığını görüyoruz. Bütün bu gelişmeler, sektörümüzü de olumlu yönde etkiliyor” dedi.


Çelik kapının alternatifsiz bir ürün olduğunun altını çizen Yılmaz, “Binayı yapan müteahhit bu kapıyı ya bizim firmamızdan ya da bir başka firmadan mutlaka alacak. Hızlı büyüyen bir nüfusa sahip ülkemizde, konut ihtiyacı hiçbir zaman bitmeyecektir, hatta daha da artacaktır. Konut ihtiyacı olduğu sürece bu sektör de büyümeye devam edecektir” diye konuştu.


Türkiye’nin, İtalya ile birlikte çelik kapının en çok tercih edildiği ülkeler arasında yer aldığına da işaret eden Hasan Yılmaz, şöyle devam etti:


“Çelik kapı, çevre ülkelerde daha yeni yeni yaygınlaşmaya başladı. Ancak üretimde Türkiye daha önde. Mina Çelik Kapı olarak, bizim şu anda çevre ülkelerden Bulgaristan, İran ve Kıbrıs’ta sürekli çalıştığımız firmalar var, bu ülkelerde çok fazla montajımız var. Nijerya’dan da çok fazla kapı talebi var. Yine İran’da çok büyük bir bayimiz var. Bu ülkeye önemli oranda ihracat gerçekleştiriyoruz.”


Adana Gazetesi


Geri Dön