27 / 04 / 2024

Cem Baki Sinal kimdir?

Cem Baki Sinal kimdir?

Işıklar Klinker Tuğla Grubu Genel Müdürü Cem Baki Sinal kimdir? Cem Baki Sinal, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Işıklar Klinker Tuğla Grubu ne zaman kuruldu? İşte Cem Baki Sinal...



Cem Baki Sinal kimdir?

Cem Baki Sinal, ODTÜ Elektrik, Elektronik Bölümü mezunu, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde nükleer enerji üzerine master yaptı. 


1983'te Suudi Arabistan'da STFA Holding'in çimento fabrikasında elektronik ve bilgisayar sistemleri süpervizörlüğü yaptıktan sonra 1988'de Türkiye'ye döndü, bir yıl ABB Türkiye ve Ortadoğu Çimento Projeleri Sorumlusu olarak çalıştı. 


1989-1997 arasında Omya Madencilik'de görev aldı. Sinal, 1998-2008 arasında Maxit Yapı Malzemeleri'nde Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, Azerbaycan, Romanya, Özbekistan gibi ülkelerden sorumlu genel müdürlük yaptı. Tarih, arkeoloji ve sosyal psikoloji, Sinal'ın özel ilgi alanları arasında.


Şu anda Işıklar Klinker Tuğla Grubu'nda genel müdürlük yapıyor.


Işıklar Klinker Tuğla Grubu

"1980 yılında Ağdacı köyü mevkiinde kurulan Bartuğsan ile hem üretim kapasitesine hem de teknolojisine önemli bir yatırım yaptılar. Otomatik öğütme, şekillendirme, kurutma, pişirme ve ambalajlama safhalarını tamamen bilgisayar destekli ünitelerde gerçekleştiren ve önümüzdeki dönemde en azından bir parkurda robotlu üretime geçmeyi hedefleyen firma, en popüler ürünlerinden kaplama malzemesi Architon üretimini de yeni bir roller fırın kurarak Boğaz mevkiindeki fabrikasına kaydırmayı planlıyor. 


Kendi sektöründe Türkiye’nin en önemli üretim tesislerinden biri olan firmanın Boğaz mevkiindeki fabrikası 30 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş ve 8 bin 500 metrekare kapalı kullanım alanına sahip. 200 bin metrekarelik bir alan üzerinde yükselen Bartuğsanise 36 bin metrekare kapalı kullanım alanına sahip. "



Geri Dön