25 / 04 / 2024

Cem Gülan: Üzücü olan tek nokta bir okulun yıkılmış olmasıdır

Cem Gülan: Üzücü olan tek nokta bir okulun yıkılmış olmasıdır

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan, Zeynep Mutlu Özel Kemer Okulları binalarının yıkılmasıyla ilgili olarak, "Bizim açımızdan üzücü olan tek nokta, bir okulun yıkılmış olmasıdır" dedi



Gülan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği üyesi Zeynep Mutlu Vakfı Özel Kemer Okulları binalarının yıkılmasının derneğin genişletilmiş yönetim kurulu toplantısında da ele alındığını ve bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulduğunu ifade etti. Gülan, şunları kaydetti: "Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, hukukun üstünlüğüne inanır. Bugüne kadar alınan hiçbir yargı kararı tarafımızca tartışılmamıştır. Yaşanan olayda alınan yargı kararları ve bu kararların gereklerine hiçbir itirazımız yoktur. Bizim açımızdan üzücü olan tek nokta bir okulun yıkılmış olmasıdır.

Ülkemizde kaliteli eğitim öğretim yapabilmek için daha pek çok sayıda okula, dersliğe ve öğretmene ihtiyacımız vardır. Bu açığın kapatılabilmesi için devletimiz arazi tahsis etmekte imkanlarını seferber etmektedir. Hayırsever vatandaşlar göreve davet edilerek okul binaları yaptırılmaktadır. Hal böyle iken bir okul binasının yıkılması tüm kamuoyunu ve özellikle biz eğitimcileri çok üzmüştür. Biz bir daha böyle bir olayın olmaması için elimizden geleni yapacağız.

Toplumun tüm kesimlerini de bir kez daha okul yıkılmaması konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz." Eyüp Kemerburgaz'da bulunan Zeynep Mutlu Vakfı'na ait bina ve müştemilatı İstanbul Büyükşehir ve Eyüp Belediye ekiplerince, tamamı ruhsatsız ve kaçak olduğu gerekçesiyle 15 gün önce yıkılmıştı.
AA


Geri Dön