20 / 04 / 2024

Cem Kara: Çatalca'daki Hezarfen Havaalanı güçlendirilecek!

Cem Kara: Çatalca'daki Hezarfen Havaalanı güçlendirilecek!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, "İstanbul yüzünü Çatalca’ya dönmek zorunda" dedi. Kara, "Projelerin başında Hezarfen Havaalanı’nın güçlendirilmesi var. Atatürk Havaalanı’nın yükünü hafifletecek kapasitede bir havaalanı" diye konuştu.



Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, dün (24 Aralık 2014 Çarşamba), Kanal Sokak’ta canlı olarak yayınlanan Mete Alpman’ın sunduğu ‘Başkanlar Konuşuyor’ isimli programa katıldı. Çatalca’daki projeleri hakkında detaylı açıklamaların yer aldığı program bir saat sürdü.


 

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca’yı tanıtmaya ve anlatmaya devam ediyor. Radyo programları ve televizyon programlarında her zaman Çatalca’yı tanıtmaya devam eden Başkan Cem Kara, bu sefer uydudan yayın yapan Kanal Sokak’ta canlı yayın konuğuydu.


MAHALLELERİN ÖNCELİĞİ DOĞALGAZ


İlk olarak köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine doğalgaz getirilmesi gerektiğini belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Bu yerleşim yerlerinde nüfus yaşlanmaya başladı, gençlerimiz daha iyi olanaklar için Çatalca kent merkezine doğru göçe başladı. Ormandan odun toplamak, kömür tedarik etmek analarımız, babalarımız için zor olmaktadır. Bu nedenle her mahallemize doğalgazın gelmesini savunuyoruz.” dedi. Su fiyatlarının da Çatalca’ya özel olarak belirlenmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Cem Kara konuşmasına; “İlçemizin %90’lık bir kısmı İSKİ koruma havzası içinde yer alıyor. Mahallelerimizdeki vatandaşlarımız tarım ve hayvancılık ile geçimlerini sağlıyorlar. Su fiyatları İstanbul’un merkezinde neyse ilçemizde de o olmamalı. Bunun hakkında İBB Meclisi’nde görüşülen İSKİ Genel Kurulu’nda su fiyatlarının ilçemizde indirimli olması gerektiğini belirttim. Önceki dönemimizde mahalle statüsünde olan Binkılıç ve Çiftlikköy Mahallelerinde suyun 4’te 1 fiyatına verilmesini sağladık, şimdi de Karacaköy ve Muratbey Mahallelerimiz için bu imkanı sağladık. Suyu İstanbul merkezi ile aynı fiyata kullanan, tarım ve hayvancılığın yapıldığı diğer mahallelerimiz için de çalışmalarımız sürüyor.” şeklinde devam etti.


CEM KARA: “İSTANBUL YÜZÜNÜ ÇATALCA’YA DÖNMEK ZORUNDA”


Çatalca’da yeni kurulması düşünülen rüzgar elektrik santrali, tarım ve hayvancılık ile ilgili projelerinden de söz eden Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Gündelik yaşamın dışında, İstanbul’u da rahatlatacak projelerimiz var. Artık İstanbul yüzünü Çatalca’ya dönmek zorunda. Çatalca’ya sadece İstanbul’un suyunu veren bölge olarak bakmamalıyız. Bu projelerin başında Hezarfen Havaalanı’nın güçlendirilmesi var. Bu havaalanı Atatürk Havaalanı’nın yükünü hafifletecek kapasiteye sahiptir. İş adamlarının, özel jetlerin kullanabileceği bir havaalanı olarak düzenlenmesi gerekmektedir. Aynı şekilde Çatalca’nın girişinde bulunan ev son derece kötü bir görüntü veren Muratbey Mahallemizdeki taş ocaklarının rekreasyonu yapılması gerekmektedir. Bu bölge Halkalı’dan Muratbey’e taşınan İstanbul’un en büyük gümrüğüne de son derece yakındır. Bu bölgeye fuar alanları, oteller yapılarak İstanbul’un rahatlatılması gerekmektedir. Artık çocuklarımız hayvanları sadece televizyondan görür oldu. Çatalca’mıza bir hayvanat bahçesi neden yapılmasın, Çatalca bunları kaldırabilecek bir ilçedir. Öte yandan Veliefendi Hipodromu da Çatalca’ya taşınabilir, geniş haraların kurulabileceği bir bölgedir Çatalca” şeklinde konuşarak, Çatalca’nın her projeye hazır olduğunu belirtti.


Çatalca Belediyesi


Geri Dön