28 / 03 / 2024

Cem Kara: Devlet hastanesi inşaatını çarpıttılar!

Cem Kara: Devlet hastanesi inşaatını çarpıttılar!

Çatalca Devlet Hastanesi inşaatını neden mühürlediği konusunda ki sorumuza Başkan Cem Kara "Mühürlenen inşaat değil, sel felaketinde taşan dere yatağına konulan konteynır. Bu konu yanlış yansıtıldı" dedi...



Devlet yatırımlarını belediyenin yatırımı gibi gösterdiği iddialarından Çatalca'da düzenlenen festivallere, vergi dairesine alan gösterilmemesinden devlet hastanesinin mühürlenmesine kadar Çatalda'da konuşulan her meseleyi Cem Kara dobra dobra cevapladı. 

Çatalca Devlet Hastanesi inşaatım neden mühürlediniz? Bu konu diğer siyasiler tarafından kendilerine malzeme olarak kullanıldı. Böyle bir hataya Cem Kara nasıl düştü?

Bakın yanlış cümleler kuruyorsunuz. 

Çatalca Belediyesi olarak biz inşaatı miihürlemedik. Mühürlenen yapı, iyi hatırlayın ve hatırlatın ki taşan bir dere vardı. İşte o dere yatağına ve yeşil alana konulan konteynırdır. inşaatın temel çalışmalannda ben ruhsat şartını bile aramadım. Bırakın hastaneyi hiçbir devlet yatırımında zor koşmadım. İmarı olmayan mahalle ve köylerde okul, pazar yeri, cami, kamu binası gibi hiçbir yapıda bu konunun adını bile anmadım. Buna rağmen yaşanan sıkıntılar ortada. Biz esnek davranıyoruz ama diğer kurumlann yaşattığı zorluklan nedense kimse söylemiyor. Çünkü bu tür söylemler kendi siyasetlerine zarar verecek. İlçe Sağlık Ocağı binasında yaşanan elektrik bağlama konusu neden gündeme gelmedi? Hastane konusu her halükarda çarpıtılmıştır. Ben ve ekibim hastane konusunda Çatalca halkına yanlış yapmadık. 2009 yılında Belediyemizi de ziyaret eden o yıllarda Sağlık Bakanı olan Sayın Recep Akdağ'a '"Çatalca'ya yeni bir hastane istiyoruz" diyen de bizleriz. 

Çatalca'da uzun yıllardır ilk defa sizin döneminizde bu kadar okul inşaatı var. 

Okullar konusunda Cem Kara'nm ne gibi çabalan oldu? 

Çatalca'da tarih boyunca belki de bu kadar okul inşaatı temeli atılmadı. Okul alanlarını yani eğitim alanlannı öncelikle belediyeler imar planlarına işlemelidir ki ancak o zaman buralara eğitim binalan yapılabilsin. Biz bu anlamda planlarımızda iki bölgeyi eğitim alanları olarak belirledik. Birincisi, Serbest Bölgenin hemen yanında kalan Anadolu Lisesi'nin bulunduğu alan. Orada şimdi bizim de büyük çabalarımız ile hibeler ile açtığımız alana yeni bir lise yapılıyor. 

Bunun yanında ilk ve orta okul binası olarak yapılan Kaleiçi Mahallesi'nde itfaiyenin hemen alt tarafında kalan bina, şimdi Çok Programlı Lise olarak faaliyet gösteriyor, işte bu alanı yine eğitim alanı haline çevirdik. Şimdi de Kız Meslek Lisemiz hızla yükseliyor. Biyomedikal Meslek Lisesinin temelini attık. Çatalca Söyleşi dizimizin üçüncü gününde kendisi ile ilgili eleştirileri sorduğumuz Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, özellikle devlet hastanesi inşaatıyla ilgili çarpıtmalar olduğunu belirterek, «Ben ve ekibim hastane konusunda Çatalca halkına yanlış yapmadık» dedi Belediyesi olarak planlara bu okulların yerlerini işlemekle ilk görevimizi yerine getirdik. 10 bin 500 metrekarelik bir alanı kamulaştırılmaları bitmeden, kamulaştırmaya kefil olup İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ikinci Anadolu Lisesi'ni Çatalca'ya kazandırdık. 

Doğalgazda aracı olduk Çakıl ve Ovayenice Mahalleleri ÜeHbasan Köyüiıe doğalgaz geldi. Bkaûş astınız gündem oldu. Afişte 'Falanca mahallemize doğalgaz hayalı olsun' cümleleri yer aldı. Bu neden göze battı? Yani "İGDAŞ yapıyor, Cem Kara sahipleniyor" denildi. Cem Kara, bu doğalgaz işinin neresinde? 

En başında. 2009 seçimlerinden önce biz Ovayenice ve Çakıl Mahallelerimize gittiğimizde halkımız hemen yanıbaşlanndaki Ortaköy'de doğalgaz olduğunu, kendilerinin neden bu imkandan faydalanamadıklarını haykırdılar. Göreve geldikten sonra da bu haykırışlar devam etti. EPDK'ya ilk yazılan yazan yine Çatalca Belediyesi'dir. Daha sonra İGDAŞ ve TRAKYADAŞ'ı uzlaştıran da Çatalca Belediyesidir. Biz buna rağmen biz yaptık demedik. Sadece hayırlı olsun dedik. Bundan sonraki süreçte de tüm köylerimizin ve diğer mahallelerimizin ki köylerimiz de mahalle olacak, doğalgaz kullanması için çaba göstereceğiz. 

Belediye'nin borçlarım Çatalca Belediyesfni ilk ele aldığınızdan bir hayli zaman sonra çıkartabilmiştiniz. O yıllarda size Yatırımlar konusunda biz esnek davranıyoruz, zorlukları diğer kurumlar çıkarıyor borç ne kadar diye ilk soran da bendim. 

Ancak Arkadaşlarımıza talimat verdim. 

Elimizde tam anlamı üe veriler yok' demiştiniz. İlçenin borcunu belediyeye haciz geldikten sonra öğrenmiştik Şu an size borç ne kadar, geliriniz ne kadar, gideriniz ne kadar desem, ne kadar zamanda cevap alırım ? 

Anında cevap veririm. Bugün bile belediye kasasına ne girmiş, kime ne ödeme yapılmış, anında görebiliyorum. Belediye'nin kime ne borcu var, hepsi ben de listeli. Bakın biz Çatalca Belediyesi'ni aldığımızda yıllık bütçesi 8,5 milyon TL idi. Bugün için belediyenin kaynak yaratarak oluşturduğu bütçe 25 milyon TL. Gelecek yıl bu rakamı katlayacağız. 

Sosyal belediyecilik nedt? Sizce sosyal ve kültürel anlamda etkinlikleriniz yeterli mi? 

Kültür müdürlüğünüzün çalışmaları yeterlimi? 

Gelişen bir ilçede hiçbir müdürlük çalışması bana göre yeterli olmaz. Her zaman daha da fazlasını üretmek, uygulamak ve halka yaşatmak zorundasınız. 

Eğer bunu başaramazsanız olduğunuz yerde sekersiniz. 

Sanatçılar halkın ayağına geldi Erguvan Festivali ile ilgili çok eleştiri yapılıyor -gerçi ben bir tek şu gıda işinden rahatsızım- fakat Çatalca ZiyaAltmoğlu Stadı hınca hınç doluyor. Cem Kara'nm Erguvan Festivali başarılı mı? 

Kaynak yaratarak oluşturduğumuz bütçe 25 milyon TL. 

Gelecek yıl bu rakamı katlayacağız Bunun karannı halk verecek. Daha önce de dediğim gibi birileri sizi eleştirecek ama arkanıza aldığınız halka bakacaksınız. 

Halk bundan mutlu ise varsın birileri eleştirsin. İlk festivalimizi o kadar imkansızlıklar içinde yaptık ki. Yine de Çatalca halkına diğer ilçelerin eksikliğini yaşatmadık. Şimdi bana söyleyin Çatalca halkının kaçta kaçı 250 - 300 lira gibi paralar verip Serdar Ortaç, Hande Yener yada Hadise konserine gidebilir? Benim Çatalcalı hemşerilerimin de eğlenmeye hakkı var. Ben bu festivali 8 gün yaparak çok isabetli bir karar verdiğimi düşünüyorum. Tiyatro, sportif aktiviteler, söyleşiler, şiir günleri gibi daha bir çok programa sahip Erguvan Festivali. Yiyecekler konusuna gelince, halkımız bunu da istiyor, yapabilecek bir şey yok. Çatalca esnafımızı mağdur etmeyecek şekilde gıda stantlan da açılıyor. Ve son yıllarda en çok talep Çatalcalı vatandaşlanmızdan geliyor. Stantlara bakıldığında çok fazla dışarıdan gelen esnafımız yok. 

23 Nisan Çocuk Festivali ilçemizde btilk oldu ve göreve geldiğinizden buyana bu festivali de yapıyorsunuz. Bu festivalde muvaffak oldunuz mu? 

Bu ülkede yaşayan her birey dünya banşına katkı sunmak zorundadır. Dünya banşının sağlanabilmesi çocuk yaşlarda eğitim ile olur. Bizim bu festivaldeki en büyük amacımız dünya çocuklanyla ülkemiz çocuklannı buluşturmak. Çatalca halkına da bu yönden çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yaptığımız hiçbir festivalde kötü bir anımız İşte dünya barışı Evde misaSr olayına ne diyorsunuz peki? 

Bu projeyi çok önemsediniz! Olumlu sonuç aldınız mı? 

Ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinden, Balkanlar dan, Türki Cumhuriyetlerden ve dünyanın bir çok ülkesinden insanlar bize güvenerek evlatlarını gönderdiler. İlk yıllarda otellerde ve birkaç aile yanında ağırladığımız misafirlerimizi son iki yıldır gönüllü misafirperver ailelerimiz ağırlıyor. Evlerde misafir edilen çocuklar ülkelerine, illerine döndüklerinde Çatalca insanının ne kadar misafirperver olduğunu anlattılar. Bugün bize gelen bir çok mail, telefon ve mesajın yanında misafirperver ailelerin gidip o memleketlerde görüştüklerini de öğrenmek koltuklanmızı kabartıyor. İşte dünya banşı ve insan kaynaşması dediğimiz bu. 

Tekrar göreve geldiğinizde bu festivaller devam edecek mi? 

Tabi ki devam edecek. Amacına ulaşan hangi proje rafa kaldırılır ki? Hem Erguvan Festivali, hem 23 Nisan Ulusal Çocuk Bayramı Festivali devam edecek. Ulu Önderimiz Atatürk 23 Nisan gününü çocuklara bayram olarak annağan ettiğinde sadece Türkiye çocuklanna değil, tüm dünya çocuklanna annağan etmiş. Bizim de felsefemiz Ulu Önderimizin hedef gösterdiği yolda gitmektir. 

Yalan söylüyorlar Çatalca Belediyesi Vergi Dairesi'ne yer verilmediğinden vergi dairesinin taşınması söz konusu olmuştu. Yetkili merciler böyle söylemişti. Çatalca Belediyesinden Çatalca Vergi Dairesi yer istedi mi? 

Öncelikle şu konuya bir açıklık getirelim. 

Önce böyle bir dedikodunun çıkmasına anlam veremiyorum. Kim söylüyor ise yalan söylüyor. Benden 'Vergi dairesi yapacağız, bize yer ver' diye kimse yer istemedi. Bir sefer görüşmemiz olduğunda kendilerine 250 metrekare gibi bir yerin yeteceğini ve bu anlamda kiraya yer aradıklannı söylediler. Kendilerine birkaç seçenek de sunduk ama buradaki amaç farklıymış. İstanbul ili içinde birkaç ilçedeki vergi dairelerini kapatıp diğer ilçelerin vergi dairelerine bağlayarak yeni bir sisteme geçtiler. Bugün için Çatalca Vergi Dairesi diye bir şey yok. Büyükçekmece Vergi Dairesi Çatalca Şubesi var. 

Kendileri merkezi olarak sistemi değiştirecekler, sonra belediyeden yer istedik vermediler diyecekler. Biz bize gelen hangi kurumu geri çevirmişiz? SGK'ya yer verdik. Gelin Ulu Camiin orda yapın binanızı diye, onlar da şu an için vazgeçtiklerini beyan ettiler. Yani yine birileri sırf siyaset yapmak adına olmayanı söyleyip, karalama formülünü uygulamaya çalıştılar. 

Cem Kara, CHP'den iki ismin daha aday adayı olmasını şöyle değerlendirdi, "Bu bir demokratik hak. 

Hele ki Cumhuriyet Halk Partisi'nde demokrasi vazgeçilmez bir unsurdur. 

Partimiz ve halkımız kimi belediye başkanlığı koltuğunda gönnek istiyor ise, kim daha layık ise onu seçecektir. 

Çatalca bu seçimde de en doğru karan verecektir. Bundan ne benim ne de partimin hiçbir şüphesi yoktur. Bunu 2009 seçimlerinde aldığımız oy oranı ile CHP olarak gösterdik. 2009'dan sonra ki tüm seçimlerde diğer ilçelere baktığımızda Çatalca hiçbir zaman seçim kaybetmedi. Halkımız her zaman doğru karan vermesini bildi." taralından Çatalca Belediye Başkan Adayı gösterilmez ise ne yapar? Seçimde sahalara iner mi? Partisine oy ister mi? 

Adaya destek verir mi? 

Ben şu an için Çatalca'nın Belediye Başkanıyım, öncelikle bilinmeli ki görevimin son gününe kadar bu ilçeye hizmetime devam edeceğim. Tabi ki partim bana ne görev verirse seçimlerde onu yapacağım. 

Belediye Başkanı olduktan sonra yapılan tüm seçimlerde bu ilçede CHP nin çıkmasını nasıl sağladıysakyine aynısını yapacağız. Yani Cem Kara aday olamadı diye gidip evinde yatmaz. 


Gerçek


Geri Dön