20 / 04 / 2024

Cem Şeker, vatandaşa İzmir'de kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Cem Şeker, vatandaşa İzmir'de kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

İzmir Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme ve Dayanışma Derneği (İZKENDER) Genel Başkanı Cem Şeker, dönüşümü desteklediklerini ancak vatandaşların mağdur edilmemesi için birlikte hareket etmenin faydalı olacağını söyledi.



İzmir Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme ve Dayanışma Derneği (İZKENDER) Genel Başkanı Cem Şeker kentsel dönüşüm ile ilgili bilgi verdi. Bir yıl önce kurulan ve şehir dönüşümü konusundaki toplantılarına devam eden dernek, son olarak Gaziemir ilçesinin Aktepe ve Emrez mahallelerine gitti. 


Aktepe'de şehir dönüşümünün hangi kanun maddesine olacağının ve nasıl bir imar planı yapılacağının takipçisi olacaklarını belirten Genel Başkan Şeker, "İzmir genelinde olduğu gibi burada da sağlıklı bir yaşam için kentsel dönüşüme ihtiyaç var. 

Tabii bu dönüşüm yapılırken sizlerin sosyal yaşantılarından tutun da projenin en ince detayına kadar önceden bilmeniz gerekir. Bunu öğrenebilmek için de birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. 

Kesinlikle ve kesinlikle komşunuzdan habersiz imza atmayın, komşunuzu satmayın. Çünkü birçok yerde olduğu gibi burada da kentsel dönüşüm adı altında rantçıların kurbanı olabilirsiniz" dedi. Proje hazırlanmadan önce halkın birinci ağızdan bilgilendirilmesi gerektiğini savunan Cem Şeker, siyasetçilerin insanların duymak istediğini söylediğini ancak gerçeklerin projenin ayrıntılarında gizli olduğunu vurguladı. Aktepe ve Emrezli vatandaşlar ise bilgisizlikten yakındı. Şehir dönüşümü konusunda resmî bir ağızdan hiçbir bilgilendirme yapılmadığını belirten vatandaşlar, çok endişeli olduklarını ve yanlış yapmaktan korktuklarını dile getirdi. 


Ege Telgraf


Geri Dön