25 / 04 / 2024

Cengiz İnşaat Mavişehir projesi yeni yılda tanıtılacak!

Cengiz İnşaat Mavişehir projesi yeni yılda tanıtılacak!

366 konut ve 33 adet ticari ünitenin yer alan Cengiz İnşaat Mavişehir projesinde 1+1’den 5+2’ye kadar değişen bağımsız üniteler sunuluyor. Cengiz İnşaat Mavişehir projesi yeni yılda tanıtılacak.



İnşaat, enerji ve madencilik alanında büyümesini sürdüren Cengiz Holding, İzmir'e yatırım kararı aldı. Mavişehir bölgesinde 6 parselde 200 dönüm arsası bulunan grup, 366 konut ve 33 adet ticari ünitenin yer alacağı özel bir projeyi hayata geçirdi. Firma, projenin lansmanını ise 2018'in ilk çeyreğinde gerçekleştirmeyi planlıyor.

 

"İzmir, bizim nezdimizde İstanbul'un yükünü alabilecek, paylaşabilecek yegane şehir olma özelliğini taşıyor" diyen Cengiz İnşaat Gayrimenkul Yatırım Koordinatörü Mehmet Cengiz, "Türkiye'nin İzmir'e ihtiyacı olduğuna inanıyoruz" diyor.

 

Cengiz Holding bünyesinde faaliyet gösteren Cengiz İnşaat, 1987 yılında İstanbul’da kuruldu. Büyümesini sürdüren şirket Türkiye’nin önde gelen inşaat firmalarından biri oldu. İnşaat, enerji ve madencilik alanlarında da yatırımları olan Cengiz Holding’in İzmir’e gelişi ise 1989 yılına uzanıyor. Telekom altyapı işleri ihalesini kazanan Cengiz Holding, ortaklarından Ahmet Cengiz’in liderliğinde bu işi başarıyla tamamlıyor ve bu dönemde Ahmet Cengiz, çok sevdiği için İzmir’e taşınmaya karar veriyor.

 

2010 yılında satın alman ilk arsanın ardından yeni alımlar devam etti. “6 parselde yaklaşık 200 dönüm arsamız bulunuyor. İlk parselde 35 bin metrekarelik geniş bir arazi üzerinde, 366 konut ve 33 adet ticari ünitenin yer alacağı özel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Projemiz, 31 kat olarak inşa edilen ve tüm Körfez manzarasına hakim dikey yaşam sunan bir kule bloğu ile 3 ve 7 arasında değişen katlarda inşa edilen, ferah peyzaj manzarası bulunan yatay yaşam imkanı sunan 7 adet konut bloğundan oluşuyor. 1+1’den 5+2’ye kadar değişen bağımsız üniteler sunan projemizde doğal malzemelere ağırlık verilmiş olup, yatay blok cephelerinde doğal taş kaplama, ıslak hacimlerde mermer ve zeminlerde lamine parke seçimleri yapıldı. Bugün itibarıyla bu projemizin kaba inşaatım tamamlamış bulunuyoruz ve bağımsız ünite teslimlerini 2019 Mart ayında yapmayı hedefliyoruz. Projemizin lansmanını da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diyen Cengiz İnşaat Gayrimenkul Yatırım Koordinatörü Mehmet Cengiz, İzmir’in geleceği ile bu kentteki projelerini dergimiz okuyucuları için değerlendirdi.

 

ARTAN KONUT TALEBİ

 

‘Yaşanacak yer' sloganıyla son yılların moda kenti olan İzmir’e göç arttıkça konut talebi de artıyor. Bu durumu değerlendiren mütehahhitlik kuruluşları yeni yatırımları için İzmir’i seçerken birkaç nokta üzerinde duruyor. Bunlardan birincisi Kocaeli Körfezi’nden geçişi 6 dakikaya indiren Osmangazi Köprüsü’nün faaliyete geçmesinden sonra önümüzdeki yıl içinde tamamlanması beklenen izmir-istanbul Otoyolu. Otoyolun devreye girmesiyle birlikte izmir-istanbul arası 3 saat 15 dakikaya kadar inecek olması. izmir-İstanbul arası ulaşımın kolaylaşmasıyla hem iki kent arasındaki, hem de aynı aks üzerindeki Bursa, Balıkesir, Manisa gibi kentlerdeki ticaret hacminin katlanarak artması bekleniyor. Türkiye’nin'yeni sanayi ve ticaret aksının bir ucunda olan ve yeni yapılan limanlarla ihracat kenti olma özelliğinin daha da gelişmesi İzmir’i daha da cazip kılıyor. Yatırımcı kuruluşların İzmir’e yönelmesindeki ikinci önemli etken ise

 

beyaz ve mavi yakalı işgücünde büyük avantajlara sahip olması. Bundan S-10 yıl öncesine kadar iş bulamadıkları için İzmir’e gelmek istemeyenler beyaz yakalı nitelikli işgücünden, yaşam tarzı başta olmak üzere pek çok nedenle İzmir'e yoğun bir ilgi var. İzmirli sanayiciler daha önce İzmir'e gelmesi için yalvardıkları beyaz yakalıları bulmakta şimdi hiç sıkıntıları olmadığını, İzmir’e doğru beyin göçünün başladığını dile getiriyorlar. Sadece geçen yıl yaklaşık 20 bin nitelikli insan gücünün İzmir’e yerleşmesi kaliteli konuta olan talebin artmasını beraberinde getiriyor. İzmir'deki gelişmeyi çok öncelerden gören kuruluşlardan birisi de Cengiz İnşaat.

 

6 PARSELDE 200 DÖNÜM

 

Kaba inşaatını tamamladıkları ve lansmanını 2018’in ilk çeyreğinde yapmayı hedefledikleri projelerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Mehmet Cengiz, Cengiz Holding’in İzmir’e yatırım yapmasının da çok önemli olduğunu dile getiriyor. “Cengiz Holding’in Mavişehir’deki arsa yatıranları çalışmaları 2005 yılında başladı. İlk arsanın 2010 yılında satın alınmasının ardından yapılan yatırımlarla bugün Mavişehir bölgesinde bugün itibarıyla bu projemizin kaba inşaatını tamamlamış bulunuyoruz ve bağımsız ünite teslimlerini 2019 Mart ayında yapmayı hedefliyoruz. Projemizin lansmanını da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diyen Mehmet Cengiz, açıklamalarına “İzmir, bizim nezdimizde İstanbul’un yükünü alabilecek, paylaşabilecek yegane şehir olma özelliğini taşıyor” görüşünü savunarak, “Bu nedenle Türkiye’nin İzmir’e ihtiyacı olduğuna inanıyoruz.  İzmir  belki de sosyoekonomik olarak Türkiye’nin en güçlü şehri. Açıkçası İzmir’in bu üstünlüğüyle sahip olduğu potansiyeli bugüne kadar tam olarak değerlendiremediğini düşünüyoruz. Cengiz Holding gibi sermayesi güçlü bir şirketin İzmir’e yatırım yapmak için gelmesi de ayrıca önemli” şeklinde devam ediyor.

 

MUTLU TOPLUM MUTLU EVDEN BAŞLAR

 

Mavişehir’de devam eden projenin mutlu insanları odak noktasına aldığını belirten Mehmet Cengiz, “Tasarımı yaparken tüm amacımız, burada herkesi daha mutlu bireyler olarak görebilmekti ve geldiğimiz noktada çok iddialı bir tasarımla bunu başardığımıza inancımız tam” diyerek bu konudaki görüşünü dile getirdi.

 

Gayrimenkul alanındaki yatırımları sadece ticari açıdan ele almadıklarına dikkat çeken Mehmet Cengiz, “Mutlu toplum, mutlu evden başlar düşüncesiyle işin sosyolojisine de önem veriyoruz. Şöyle ki, dünya üzerindeki tüm insanların ortak hayali ve hedefi, daha iyi bir yaşam. Yaşamsa onu daha iyi değil, değerli kıldığınızda güzel olan yegane şey. Hayatlarımızı değerli kılan temel unsurlar ise iyilik, estetik, düşünce, üretkenlik ve beraberlik. İşte bizim projemiz bu özelliklerden ilham alıyor. İzmir Mavişehir’in en merkezi noktasında yer alan projemiz, yeni bir hayata başlamak isteyen aileler için en iyi lokasyonu sunuyor” dedi.

 

Markalı konut projesi geliştirmenin kendileri için yeni bir alan olduğu bilgisini veren Mehmet Cengiz, “Bu işi de, diğer yaptığımız tüm işlerde olduğu gibi çok ince eleyip sık dokuyoruz. Sektörde uzun yıllara dayanan tecrübemizi ilk kez konut sahibinin ayağına getiriyoruz. Bu nedenle İzmirlilerin projemizi beğenmesi bizim için çok değerli. Projemizin büyük ilgi ve talep göreceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

EKİPMANDA ÖZEL SEÇİM

 

Mehmet Cengiz, Mavişehir’deki projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

 

“Projemizde minimum bakım onarım harcamalarıyla uzun yıllar kusursuz şekilde hizmet edecek ekipmanlar seçildi. Elektromekanik açısından da özenle ele alınmış projede dünyanın lider kuruluşlarıyla çalışılıyor. Projedeki peyzaj alanı, büyüklüğü şehirde yer alan diğer pek çok projenin toplam alanından daha fazla. Yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ve farklı dinlenme noktalarıyla tamamlanan bu yeşil alan, otoparkların tamamının yer altına alınması suretiyle sağlanabildi. Proje bünyesinde açık ve kapalı havuz, sauna, fitness çenter, squash kortu ve cafe alanları bulunuyor. Burada günün her saati yaşayan, sakinlerini bir arada olmaya teşvik eden, proje değerlerini gündelik yaşama taşıyan bir ‘Değerli Yaşam Merkezi’ var. Bu özel alan, yaşamı daha değerli kılmak için özel olarak tasarlandı.”


Geri Dön