26 / 04 / 2024

Çerkezköy'deki konutları İstanbullu alıyor

Çerkezköy'deki konutları İstanbullu alıyor

Tekstilci Halit Narin, Tekirdağ Çerkezköy'deki "sipariş üzerine üretimine devam eden" tekstil fabrikası arazisinde yarım milyar dolarlık konut inşa ediyor



40 yıl önce Çerkezköy küçük bir ilçeyken alınan 400 dönümlük arazi bugün 80 bin nüfuslu merkezde kıymetli bir arsaya dönüştü. Tekstilde de işler durunca Narin arsasını emlakta değerlendirdi. Arsanın 35 dönümünü Tesco Kipa marketlerine satan işadamı, kalan 350 dönüm üzerinde kendine ait Narin Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketiyle Narin Park konutları inşaatına başladı. Toplam 550 bin metrekarelik inşaat alanı, 7 bin konutluk imar izni ve 300 milyon dolarlık yatırımı içeren Narin Park projesinden beklenen gelir ise yarım milyar dolar. Projenin 492 dairelik ilk etabındaki dairelerden 163'ü sahiplerine teslim edildi. Narin Park projesini yürüten Halit Narin'in oğlu Narin GYO Başkan Yardımcısı Emre Narin, ilk etaptaki konutların yüzde 80'ini İstanbul'da oturanların aldığını söyledi. İstanbul Halkalı'dan Bulgaristan'a uzanan hızlı tren projesi güzergâhının Çerkezköy'den geçtiğini belirten Emre Narin, "Hızlı trenle İstanbul Halkalı istasyonu ile Çerkezköy'ün arası 20 dakikaya düşecek. Burası İstanbul'un banliyösü olacak. Konutların kalitesi İstanbul'daki nitelikli konutlarla aynı ama fiyatı İstanbul'a göre çok uygun. Bundan olsa gerek bizden daire alanların yüzde 80'i İstanbul'dan, kalan yüzde 20'si Çerkezköy'den." dedi. Site içerisindeki Narin Park konutlarının metrekaresi 950 liradan satılıyor. İstanbul Halkalı-Bulgaristan hızlı tren projesinin uzunluğu 230 kilometre ve seyahat süresi azami 1 saat. Konutlardan gurbetçilerin de yatırım amacıyla aldığını belirten Narin, "Kira getirisi İstanbul gibi ama fiyatı İstanbul'un üçte bir fiyatına olması gurbetçileri çekiyor." diye konuştu. Narin'in hesaplamasına göre İstanbul'da yıllık kira geliri meskenlerde dairenin değerinin yüzde 2,5 ilâ yüzde 3'üne tekabül ederken, ofiste bu oran yüzde 15-20'ye çıkıyor. Bu yüzden konutta İstanbul dışından alım yapmak daha kârlı. Narin, Çerkezköy'de ofis yapmayı da planladıklarını kaydetti.
Emre Narin 2. etapta konutları özellikle Çerkezköy'deki işçilere yönelik olarak inşa edip ayda 500 lira taksitle satacaklarını ifade etti. Narin, "Satış ofisinden 2 bin kişi içeri girdi. Ama Çerkezköy'de çalışan işçiler alamadan çıktı, bu içimde ukde kaldı. İkinci etaptaki 600 konutu onların alabileceği 400-500 lira taksitlerle satacağım. Biz 40 yıldır Çerkezköy'den ekmek yedik, vefa borcumuz var." dedi. Emre Narin İstanbul'daki sanayi tesislerinin önümüzdeki 8-10 sene içinde Çerkezköy civarına taşınacağını, Silivri'ye havaalanı ve hızlı trenle birlikte bölgenin hızla büyüyeceğini öngörüyor. Narin, "Sanayi tesisleriyle birlikte 2 milyon insan Tekirdağ Çorlu ve Çerkezköy'e taşınacak. İstanbul'un yeni büyüme rotası Çerkezköy ve Çorlu." dedi.

REZERVASYONLAR TURİZMDE BÜYÜMEYİ GÖSTERİYOR

Marmaris ve Antalya'daki Martı otellerinin sahibi Narin ailesi Muğla Sarıgerme'de 30 milyon dolarlık yatırımla 800 yataklı bir otel inşasına daha başlıyor. Böylece 2011 yılında grubun yatak kapasitesi 3 bine çıkacak. Önümüzdeki sene için İngiltere'den yapılan rezervasyonlarda yüzde 25 artış görüldüğünü belirten Narin, Türkiye turizmi için 2009'a göre en az yüzde 5'lik bir büyüme tahmin ediyor. Martı Otelleri Genel Müdürü Emre Narin'in açıklamasına göre yeni yatırım planları arasında Marmaris'teki Narin Marina'da bir butik otel açmak yer alıyor. Çerkezköy'deki arazinin bir bölümüne otel yapılacak. Narin ailesi İstanbul'da 4 yıldızlı, 150 odalı iki otel açmayı planlıyor ve bunun için yer arıyor. 2010 yılı ikinci çeyreğinde Martı GYO halka arz edilecek ve buradan beklenen gelir 60 milyon dolar. 
İbrahim Balta/Zaman


Geri Dön