20 / 04 / 2024

Çerkezköy'deki projelerin toplam tutarı 26 milyon TL'ye ulaştı!

Çerkezköy'deki projelerin toplam tutarı 26 milyon TL'ye ulaştı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak son günlerde yerel gündemin en önemli konusu olan ve vatandaşlar tarafından tepki gören 2015 Yatırım Programı ile ilgili gazetemize yazılı açıklamada bulundu.



 2015 YILINDA AYRILAN KAYNAK 6 MİLYON 975 BİN LİRA

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 2015 yılı yatırım programında Çerkezköy İlçesine yönelik projelerin toplam tutarının 26 Milyon 425 bin liraya ulaştığını belirterek "Bu projelere 2015 yılında ayrılan kaynak 6 Milyon 975 bin liradır. Bu tutarların proje portföyü toplamı 800 milyon lirayı aşan Büyükşehir Belediyemiz Tekirdağ bütünü yatırımlarından Çerkezköy İlçemizin aldığı payın düşük kaldığı yönünde tereddütlere yol açtığı belirtilmektedir. Böyle olmakla birlikte proje detayları açıklandığında Çerkezköy ilçemizin kalkınmasına yönelik Büyükşehir Belediyemiz çalışmalarını açıklamakta yetersiz kaldığı kolaylıkla anlaşılabilir" ifadelerine yer verdi.


İLK SOSYAL HİZMETLER MERKEZİ ÇERKEZKÖYDE KURULUYOR

Çerkezköy'ün en çok göç alan İlçeler arasında yer aldığını belirten Başkan Albayrak "Bu tespit, toplumsal yapımızı güçlendirmek için de Çerkezköy'de yatırım ve hizmetleri gerekli kılar. Altyapı kadar üstyapıda önem kazanır. Bu noktadan hareketle Büyükşehir Belediyemiz ilk 'Sosyal Hizmetler Merkezi'ni' Çerkezköy'de kurmaktadır. Maliyeti 1.5 milyon liraya ulaşacak. Sosyal Hizmetler Merkezi'nin arsa temini, projelendirilmesi ve inşaat ihalesinin 2015 yılında tamamlanması programlanmıştır. Toplam maliyetin 500 bin lirası 2015 için ayrılmıştır" dedi.


KIZILPINAR İLKOKULUNA 2015 YILI İÇİN 1.75 MİLYON

Çocukların yüksek nitelikli tesislerde eğitim almalarını sağlamanın en öncelikli toplumsal hedefleri olduğunu dile getiren Albayrak "Nitekim Kızılpınar İlkokulu 5 milyon lira yaklaşık maliyete sahip bir tesis olarak programımıza alınmış ve 1.75 milyon lira ödenek 2015 yılında ayrılmıştır. İmar uygulaması ve zemin etütlerinin tamamlanmasına müteakiben uygulama projeleri kesinleştirilerek keşifleri tamamlanacak, ihale edilmesi ve sözleşmesini takiben Kızılpınar İlkokulumuzun temeli bu yıl inşaat sezonu içinde atılarak imalata başlanacaktır" ifadelerini kullandı.


KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN 1.5 MİLYON LİRA

Toplumsal yaşantının zenginleştirilmesi çerçevesinde Fevzipaşa Mahallesinde Çerkezköy Kent Parkı'nın kurulacağını belirten Albayrak "Kent parkının ilk aşaması 2015 yılında başlanarak tamamlanacaktır. Projenin 2015 programı 1 milyon liradır. Çerkezköy Kültür Merkezi çalışmalarına başlanmaktadır. Tutarı 15 milyon lira düzeyinde tahmin edilen projeye 2015 yılında 1.5 milyon lira ayrılmıştır. 2015'in programında arsa temini zemin etüdünün yapılarak tasarım projeleri ile keşfin kesinleştirilmesi çalışmaları bulunmaktadır. İhaleye 2015 yılında çıkılabilmesine çalışılacaktır" dedi.


1.25 MİLYON LİRA TUTARINDAKİ PROJEYE 2015 YILI İÇİN 350 BİN LİRA

2015 yatırım programında Çerkezköy'de ulaşımı rahatlatmaya yönelik üç önemli projenin yer aldığını belirten Albayrak "Bunlardan birincisi Atatürk Viyadüğü kavşak düzenlemeleri projesidir. Altı yolun kesiştiği bu kavşakta trafik sayımlarını da gerektirebilecek bu projede etüd, kamulaştırma ve projelendirme çalışmalarının tamamlanmasını takiben ihaleye, proje 2016 yılında tamamlanmak üzere, yılsonundan önce çıkılması öngörülmektedir. 1.25 milyon lira tutarındaki bu projeye 350 bin lira ödenek tahsis edilmiştir" dedi.


KARAYOLLARINDAN GEREKLİ İZİN BEKLENİYOR

İkinci önemli projenin Emlak Konutları Çevre Yolu bağlantısı kavşak düzenlemesi olduğunu belirten Albayrak "Karayolları Genel Müdürlüğü'nün onayı alınmasını gerektiren bu projeye gerekli izinlerin tamamlanmasından sonra başlanabilecektir. Bu aşamada tutarı 1 milyon lira seviyelerinde tahmin edilen projeye ihale edilebilmeleri amacıyla 200 bin lira ayrılmıştır. Proje 2016 yılında tamamlanmak üzere programlanmıştır" dedi.


TEVFİK FİKRET ALT GEÇİDİ ETÜD PROJESİ OLARAK DAHİL EDİLDİ

Üçüncü önemli projenin ise Bağlık Mahallesi'nde Tevfik Fikret Caddesi alt geçidi etüdü olduğunu bildiren Albayrak "Önemli bir hazırlık çalışması gerektiren alt geçit, teknik fizibilitesinin belirlenmesinden sonra inşaat projeleri tamamlanmak üzere 2015 yılı yatırım programına etüd projesi olarak dahil edilmiştir. Teknik araştırmanın 50 bin lira harcama ile 2015 yılında bitirilmesi öngörülmektedir" dedi.


KIZILPINARDA CADDE DÜZENLEMELERİ BAŞLAYACAK

2015 yılı Yatırım Programında yer alan projelerin yanında Çerkezköy'ün iki önemli konusunun da programa alındığını bildiren Albayrak "Büyükşehir Ağı İlçe Merkezleri yol yapımları program kapsamına alındı. Merkezde Atatürk Viyadüğü Kavşağından başlanarak Kaymakamlık ile Polisevi arasında 1500 metrelik cadde düzenlemesi ve Kızılpınar mahallesindeki Büyükşehir sorumluluk alanında kalan caddelerin düzenlemesi, bu iki önemli çalışmaya asfalt sezonunun açılması ile birlikte başlanması programlanmıştır" dedi.


DERE ISLAHI PROJESİNE 2015 YILI İÇİN 1.5 MİLYON

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Çerkezköy'e yönelik toplumsal öncelikli projeleri ve ulaşım alt yapısı öncelikli yatırımların yanı sıra yağışlarda yaşanan zorlukları da aşmak yönünde acil çalışmaları bulunduğunu belirten Albayrak "Kısa vadeli önlemleri içeren ve detay çalışmaları Çerkezköy Belediyemiz tarafından önceliklendirilecektir. Çerkezköy Acil Dere Islahı Projesinin finansmanı ihtiyacı 2015 yılı yatırım programımızda 1.5 milyon lira ödenek karşılanmış, imalatlarda su konusunda uzman kuruluşumuz TESKİ Genel Müdürlüğü görevlendirilerek, kaynak Büyükşehir bütçesinden TESKİ'ye aktarılmak üzere meclis kararı alınmıştır. TESKİ en kısa sürede projede öngörülen çözümleri hayata geçirmek üzere çalışmalara başlamıştır. Diğer yandan unutulmamalıdır ki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİ kurulmakla DSİ Genel Müdürlüğü kapatılmış değildir" dedi.


ATIKSU ARITMA TESİSİ ÇERKEZKÖYE KAZANDIRILIYOR

Çerkezköy Atıksu Arıtma Tesisi'nin yaklaşık 20 milyon lira bedelinin TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmak üzere DSİ'ye yaptırıldığını belirten Albayrak "Günde 86 bin metreküp atıksu arıtma kapasiteli tesis bu suretle Çerkezköyümüze kazandırılmaktadır" dedi.


KOLEKTÖR HATTI VE TERFİ İSTASYONU PROJESİ VAR

Başkan Albayrak ayrıca TESKİ'nin Çerkezköy'de ki üçüncü projesinden de bahsederken "Çerkezköy Kanalizasyon şebekelerinin atıksu arıtma tesisine ulaştırılmasını sağlayacak Kolektör Hattı ve Terfi İstasyonu projesi de var. 27 milyon lira tutarındaki proje İçişleri Bakanlığı'ndan izin aşamasındadır. Bu aşamanın tamamlanmasından sonra ihale edilecek projede ortaya çıkacak tasarrufla Kızılpınar Mahallesinde ve diğer acil işlerde kullanılabileceği ön görülmektedir" dedi.


825 BİN LİRADAN 2 MİLYON 945 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

Çerkezköy'e sağlanan kaynakların 'Ortak Projeler' olarak formüle edilen bir imkanla Çerkezköy Belediyesi'ne aktarılan nakit destek ile çeşitlendirilerek arttırılmakta olduğunu belirten Albayrak "Çerkezköy Belediyemizin yatırım programında yer alan projeler 'Ortak Proje' olarak karara bağlanmak suretiyle Büyükşehir Belediyemiz bütçesinden sermaye transferleri kaleminden aktarılan nakit imkanla finanse edilecektir. Söz konusu bu imkandan Çerkezköy Belediyemize aktarılan nakit toplamı 2014 yılındaki 825 bin liradan 3.5 kat artırılarak 2015 yılında 2 milyon 945 bin liraya yükseltilmiştir. Bu 3 milyon lira ile Çerkezköy Belediyemiz, Şehit Doğan Çabuk Sokak Cadde ve civar sokakların düzenlemesi, İstasyon Mahallesi, Kapalı Spor Salonu ve Açık Spor Tesisleri, Kızılpınar Mahallesi ara sokaklarının onarımı, Orman Piknik Alanı ile şehiriçi parkların düzenlenmesi projelerinin finansmanının sağlanması öngörülmektedir" dedi.


600 BİN LİRA ÖDENDİ

30 Mart 2014 tarihinde Çerkezköy Belediyesi'nden, Valilik Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyon kararı ile 10 milyon lira borcun devralındığını belirten Albayrak "3.13 milyon lira ticari banka borcunun 2014 yılında 600 bin lira ödemesi tamamlanmış, 2015 yılında geri ödeme planı aksatılmadan ödemeler devam ettirilerek 1.2 milyon lira borç kapatılacaktır. Devralınan 8.56 milyon lira İller Bankası kredisine 2014 yılında 990 bin lira ödenmiş bu geri ödeme planı aksatılmadan 6552 sayılı kanun kapsamında borç yapılandırılmış, yeniden yapılandırma işlemi ile 4 milyon 422 bin lira 2014 yılında ilave olarak ödenmiş, bu işlemle sırasındaki bakiye borç Bakanlar Kurulu Kararı gereği 2015 yılının 7'nci ayında programlanan 1.896 milyon lira ödeme ile hiç aksatılmadan kapatılmış olacaktır" ifadelerini kullandı.


Çerkezköy Gazetesi


Geri Dön